Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Oy pusulasındaki sıralama belli oldu

Seçime katılma yeterliliğine sahip 36 parti, birleşik oy pusulasındaki konumlarını belirlemek üzere kura çekimine katıldı.

Seçime katılma yeterliliğine sahip

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçime katılacak siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri, bugün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı’nda yapılan kura çekimi ile belirlendi. Seçime katılma yeterliliğine sahip 36 parti, birleşik oy pusulasındaki konumlarını belirlemek üzere kura çekimine katıldı.
YSK tarafından ilan edilen seçim takvimine göre, bugün gerçekleşen kura çekimine siyasi partilerin temsilcileri de katıldı. Belediye başkanı seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulalarında, en üstte “Siyasi Partiler” ibaresi yer alacak; eğer bağımsız adaylar da varsa “Siyasi Partiler ve Bağımsız Adaylar” ifadesi kullanılacak. Kura sonuçlarına göre, pusulada soldan sağa doğru partiler ile adayların ad ve soyadları sıralanacak.

AKP 1. SIRA, CHP, 18. SIRA

Buna göre; 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde kullanılacak birleşik oy pusulasında AKP 1, CHP 18, DEM Parti 9, MHP 31, İYİ Parti 2, Saadet Partisi 34’üncü sırada yer alacak.   (Yusuf Cemil Karaçay)