Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Oynayan çocuklar mı farklı?

Uygulayan belediye mi farklı? Mevcut standarda göre, çocuk oyun parklarının

Uygulayan belediye mi farklı?

Mevcut standarda göre, çocuk oyun parklarının zemininde, alanı kullanan çocukların güvenliğini sağlama amacıyla koruyucu bir zemin çalışması yapılır. Ancak eldeki örnek, buna dair çalışma yapılan parklardan uzakta, olası bir kazaya davetiye çıkartmaya devam ediyor.

Eldeki, Antakya TOKİ konutlarının hemen yanı başında, Şehit Polis Metin Sürer Parkı içinde, Antakya Belediyesi sorumluluğunda bir çocuk oyun parkı. Ekipmanların oldukça yıpranmış olan haline işaret eden anne babalar, çocukları için zaten kısıtlı olan yeşil alanların ve oyun alanlarının, belediyelerin ilgisizliği nedeniyle ‘kazaya davetiye çıkartan’ yerler haline geldiğini söylüyor. Plastik ve demir kısımların tamirata ya da yenilenmeye ihtiyacı olduğunun altını özenle çizen bir vatandaşın söyledikleri özetle şöyle:
“Zemin çimen olsa, sorun değil. Ama sert bir toprak zemin. Üstüne üstlük de taşlık! Kaydırağın indiği nokta ile zemin arasındaki mesafeyi görüyor musunuz? Küçük bir çocuk, anne babasından bağımsız kayabilir mi burada? Biz açıkçası çocuklarımızı kendi başlarına buraya gönderemiyoruz sırf bu yüzden. Sadece burası mı? Parkın kendisi de, seçimden bu yana bakımsız ve kirli. Bir ara her gün temizlik yapılırdı, şimdi ara ara geliyorlar. İnsanımız pis, bu bir gerçek. Ama belediye de işini sıkı yapmazsa, işimiz Allah’lık!”
Hatay Valiliği bitişiğindeki Yunus Emre Parkı içinde Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen standarda uygun, zemini yumuşak kauçukla kaplanmış oyun alanını da hatırlatan vatandaşın beklentisi, standart!
“Bizim çocuklarımız mı farklı, anlamadım! Aynı özen için ne yapmamız gerekiyor?” -Tamer Yazar-