Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel: Hatay’ı Türkiye gündeminden düşürmeyeceğiz”

CHP Genel Başkanı Özgür

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay’ın deprem sonrası yaşadığı konut sorununa dikkat çekmek amacıyla Hatay Erzin’de düzenlenen halk buluşmasında bir araya geldi. Özel, yaptığı konuşmada Hatay’ın acil konut ihtiyacına vurgu yaparak, verilen sözlerin tutulması gerektiğini belirtti.

Özel, “Bu partinin 1. Genel Başkanı Hatay’ın sevdalısı, demiş ki ‘Hatay benim şahsi meselemdir’. Son Genel Başkan olarak, şu anda görevdeki genel başkan olarak ben de diyorum ki ‘Bundan sonra Hatay benim şahsi meselemdir’. Hatay’ı Türkiye gündeminden düşürmeyeceğiz. Milletvekillerimizi göndereceğiz, genel başkan yardımcılarımızı göndereceğiz, parti meclisi üyelerimizi göndereceğiz. Milletvekili grubumuz Hatay’a verdiği önemi artırarak sürdürecek ve bundan sonraki süreçte Hatay için sesimizin duyulması, yaraların sarılması için ne gerekiyorsa takip edeceğiz” dedi.

Özel ayrıca, depremin ardından Hatay’da 255 bin konuta ihtiyaç olduğunu ancak şu ana kadar sadece 32 bin konutun ihalesinin yapıldığını ve inşaatların yetersiz olduğunu ifade etti. Hatay’daki depremzedelerin yaşadığı zorluklara da değinen Özel, “Hatay’da 10 kişiden 9’u depremin birinci yılını çadırda, konteynerde geçiriyor olacak. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da konuşmasında, Hatay’daki zor günlerde hem Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı hem de Erzin İlçe Başkanının ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini belirterek, Hataylılara destek sözü verdi. İmamoğlu, Hatay’ın acil konut ihtiyacına çözüm bulunması gerektiğini vurgulayarak, depremzedelerin mağduriyetinin giderilmesi için daha yüksek sesle sorunları duyurmanın önemine dikkat çekti. – Yusuf Cemil Karaçay-