Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel Sektör öğretmenleri meclis önünde eylemde

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası çağrısıyla öğretmenler meclis önünde eylem düzenliyor. Taban maaş düzenlemesinin yeniden getirilmesi amacıyla meclis önünde toplanan öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ya da Meclis Eğitim Komisyonu Başkanı Mahmut Özer gelmeden Meclis önünde ayrılmayacaklarını dile getirdi. Öğretmen Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali, özel sektörde çalıştırılan öğretmenlerin yüzde 85’inden fazlasının asgari ücret aldığını, kölelik koşullarının hakim olduğunu ifade etti. Bu yakıcı sorunu dile getirmek, Meclis’i ve hükümeti bu konuda adım atmaya çağırmak için Meclis’e yürüdüklerini ekledi.

Düzenlenen eyleme dair gazetemize açıklama yapan Hatay Özel Sektör Öğretmenler Sendikası Başkanı İsmail Bozoğlan Taban maaş konusunda yürüttükleri bu mücadelenin 2 yıl önce başladığını ve şimdide taban maaş konusunda isteklerini meclis önünde dile getirdiklerini ifade etti. İsmail Bozoğlan ;” Taban maaş konusunda mücadelemiz 2 yıl önce başladı. Talebimiz hem sosyal anlamda hem maaş konusunda Kamuda çalışan öğretmenler ile aynı haklara sahip olmak. Şimdide meclis önünde bu talebimizi ve isteklerimizi dile getirmek istedik. “dedi.

İsmail Bozoğlan ayrıca haklarını talep eden özel sektör öğretmenlerinin çalıştıkları özel kurumlardan baskılandıklarını ve işten çıkarma durumu ile karşılaştıklarını da sözlerine ekledi.

Konuya dair gazetemize açıklama yapan Eğitim-Sen Hatay şube Başkanı Özgür Tıraş ise Öğretmenlerin Taban aylık uygulaması kaldırıldıktan sonra zor koşullarda çalıştıklarını Ücret ve sosyal güvencelerinin kalmadığını belirtti. Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş ; “ Taban aylık talebi ile özel sektör öğretmenleri Ankara’da meclis önünde eylemdeler. Özel Sektör öğretmenleri 2014 yılından Bakanlık tarafından taban aylık uygulamasının kaldırılması sebebi ile zor koşullarda çalışıyor. Ücret ve sosyal güvenceleri yok, düşük maaş işle fazla çalıştırılıyorlar” dedi.

Eğitim -Sen olarak kendilerinin de düzenlenen eyleme destek verdiklerini belirten Tıraş Eğitim-Sen Merkez ve Ankara şubesinin de eylemde yer aldığını ifade etti. (İlyas Yiğit)