Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özgür Özel : Hatay’ı 10 günde bir ölçtürüyoruz

CHP lideri Özgür Özel

CHP lideri Özgür Özel parti grup toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.  CHP Genel Merkezinde bir grup gazeteci ile bir araya gelen Özel Hatay’da Lütfü Savaş’a oluşan tepkilerin Büyük bir organizasyon içinde yapıldığını ve oluşan tepkilerin %99’unun hükümete yönelik olduğunu ifade etti. Özel Hatay için 10 günde bir anket yaptıklarını ve anketlerde alternatif bir isim bulmaları halinde adayı değiştirebileceklerini de ifade etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) aday gösterilen Gökhan Zan’ın Hatay’da yaşanan protestolarda büyük bir grubu organize ettiğini ve TİP adayı gösterilmeden önce  kendilerinden Arsuz Belediyesi için talepte bulunduğunu da belirtti.

“Biz Hatay’da arayış içinde olduk. Yaptığımız birçok ankette de Lütfü Savaş çıktığı için aday gösterdik. Aday gösterdikten sonra da sürekli ölçtürüyoruz. Sosyal medyadaki tepkiler Hatay dışından gelen tepkiler evet önemli. O gün ben Hatay’a gittiğimde yüzde 99 hükümet protesto edildi. Ama Lütfü Savaş’a da öbek öbek bazı yerlerde bizi gördükçe Lütfü Savaş’ı gördükçe “niye değiştirmediniz” diyenler vardı. Bunların içinde son derece organik Hataylılar da mutlaka vardı ama mesela o grupları organize edenler de vardı. Mesela Gökhan Zan. Büyük bir grubu organize etmiş. Gökhan Zan ile ilgili şu kadarını söyleyebilirim. Kabul ettim, geldi. Arsuz belediyesi için talepte bulundu. Ama CHP’nin adayına karşı kullandığı dil doğru değil. Hatay’da Hatay’lıların bize göstermiş olduğu yol, söylemiş olduğu söz varsa tepkisini son derece anlıyoruz. Ve bir yandan da Hatay’ı 10 günde bir ölçtürüyoruz, bakıyoruz ve her seçenek Hatay’da ölçtürülüyor. Ben eğer Hatay’da Büyükşehir Belediye Başkanımıza alternatifi anketlerde görürsem, onu Lütfü Savaş’a gösteririm ve adayı değiştiririm. Ama daha iyi bir alternatif üretemeden şimdiden bir şey söylemek zor. Bir alternatif arayışı içindeyiz.”