Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel’in merak edilen grup konuşması

CHP Genel Başkanı Özgür

CHP Genel Başkanı Özgür Özel TBMM’de ilk Grup toplantısını yaptı. Konuşmasına önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı hizmet nedeniyle teşekkür ederek başlayan Özel Kurultay sürecini kısaca anlattıktan sonra “Salona 41 il başkanıyla girmiştim 81 il başkanıyla çıkacağım dedim ve öyle de yaptım. Partide ayrı gayri yok” diye konuştu.

Özel konuşmasında Türkiye’deki şeker hastası çocukların uzun süredir gündemde olan “sensör” sorununu gündeme getirdi. Özel “Türkiye’de 10 milyon erişkin şeker hastası var onlara verilen  bir aylık maliyetle 30 bir diyabetli çocuğa  verilmiyor. Çocuklarımızın canı yanmaya devam ediyor. Buradan AKP Genel Başkanına sözünü anımsatıyor ve bu utancı bitiriniz. Diyabet hastası çocuklarımızı bundan sonra daha fazla ağlatmayın” diyorum” diye seslendi.

Hatay şahsi meselemdir

Seçildikten sonra ilk ziyareti yaptığı illerden biri olan Hatay’da ki izlenimlerini anlatan Özel Hataylıların kendisine “bizi unutmayın unutturmayın” dediğini anımsatarak  “Ben Atatürk’ün koltuğuna oturdum. Hataylılara söz verdim. asla unutturmayacağım. Hatay bundan sonra benim şahsi meselemdir. Yıkımın yüzde 44’ü  Hatay’da can kayıplarının yarısı Hatay’da ama diğer illerde de verilen sözler tutulmadı. Biz verilen sözlerin takipçisi olacağız” ifadesini kullandı.

Özel’in konuşması özetle şöyle:

Hatay ziyareti sırasında Ekrem Başkan Kiptaş’ın yaptırdığı geçici yaşam alanında kreş, yaşlı bakım merkezi, kütüphane, çocuk oyun alanı sağlık merkezi, dükkanlar ayrı ayrı yapılmış. Lostra var bir de köy kahvesi var. Gözlerinize inanamadığınız bir muhteşem alan. Orası  27. dönem milletvekillerimizin bağışladığı para ile yapıldı. Teşekkür ediyorum.  Bizim Tarım, Sağlık ve Milli Eğitim’den sorumlu gölge kabinede görevli arkadaşlarımız bölgeye gidip çalışacaklar. Bunlar sadece deprem bölgesinde değil deprem bölgesinden yoğun göç alan diğer bölgelere de gidip çözüm için çalışacaklar.

Hatayspor yüzleri güldürüyor

Hatayspor bu büyük yıkıma rağmen bu matem formasıyla birlikte Mersin’de maçlarını oynayarak büyük başarılara imza atıyor. Hatayspor’a başarılarının devamını diliyoruz.  Hatay’a devlet erken geldi gitti bizi unuttular. Enkaz kaldırmada bütün iller bitti en az yüzde 20-25i duruyor. Hatay’a verilen sözler tutulmadı dediler.

AKP’nin genel başkanının sözü vardı. Deprem bölgesindeki insanları bir yıl içerisinde evlerine kavuşturacağına dair. Ve deprem bölgesindeki insanlar, ona güvenip, inanıp ‘1 yılda başımızı sokalım’ diyerek kendisine oy verenler şimdi kandırıldıklarını görüyorlar tüm illerde.

Darbe girişimi var

Adalet noktasında ülkenin Cumhurbaşkanının da içinde bulunduğu bir darbe girişimiyle Anayasayı askıya alma fiili karşısında Barolar Birliği bir eylem yaptı onu hep birlikte destekledik. Şimdi bir başka yürüyüş var. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu İstanbul’dan Ankara’ya doğru yürüyor. Takip ediyoruz. Örgütlerimiz Eskişehir’de onlarla yürüyecekler. Vardıklarında ben ve grubum DİSK ile birlikte Ulus’a yürüyeceğiz, yeni yollarla tanışacaklar, yeni kabuklar işitmeye başlayacaklar. Değiştireceğiz bu ülkenin kaderini.

Bundan sonra emekle sermaye karşı karşıya gelmişse emeğin yanındayız, kadınla erkek karşı karşıya gelmişse kadının yanındayız, haklıyla haksız karşı karşıya gelmişse, güçlüyle zayıf karşı karşıya gelmişe zayıfın yanındayız.

Erdoğan’a tepki

Üzerindeki kilit açılmadığı için buraya gelemeyen Can Atalay. Bu karar bu meclis tarafından hızla ele alınmalı. Sayın Kurtulmuş’u aradım olumu yaklaşımı oldu, sonra ne olduysa oldu. Uçaktaki açıklamalarından da anlaşıldı ki bu anayasa karşı bu kalkışmayı bu, askerler yapıyorsa askeri darbe, sivil yapıyorsa sivil darbedir, bunu cumhurbaşkanı yapıyorsa bu ömrümde gördüğüm en hadsiz darbedir. Biz her darbede işkenceden geçmiş, bedeller ödemiş. Herkes ana muhalefetinin gözünün içini bakan, kapalı Meclisi açan, toplayan, kürsüye çıkan bir partiyiz. Biz darbe kimden gelirse gelsin karşısındayız demişiz. Bundan sonra Tayyip Erdoğan’a karşı biri darbeye karşılaşırsa gerekirse tankın üstüne çıkarız. Ancak, bu darbe girişiminde Erdoğan’a meydanı bırakmayız, haddini bilsin!

Ama Tayyip Erdoğan aslında öyle bir iş yapıyor ki yarın öbür gün ‘kandırıldım aldatıldım’ der. Hep o iyi etrafı kötü. Anayasanın üçüncü maddesi açık net. AYM kararı bekletilmeden Resmi Gazete’de yayınlanır yasama yürütme yargı oranlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar. Vatandaş Tayyip Erdoğan’ı da AKP Genel Başkanını da bağlar. Ben bu maddeyi yok sayıyorum diyor. Sen gücünü anayasadan alıyorsun, bindiğin dalı kesiyorsun. Bu ülkeye yaptığın kötülüğün farkında değilsin. Halen daha o günden beri direnişimiz sürüyor. Yeni bir eylem kadar nöbetimiz devam edecek. Erdoğan aklını başına topla bindiğin dalı kesme. Şimdi çıkmış anayasa değişikliği yapalım diyor. Valla sayın Erdoğan sende Anayasa’yı değiştirecek sayı yok. Seninle birlikte Anayasa’yı güçsüzleştirmeye kalkarsam gözüm çıksın. Anayasa herkes için yapılır, her doğan çocuk için yapılır. Her doğana değil Erdoğan’a yapıldığı için kriz üretmektedir.

İlk ziyaret KKTC’ye

Bu partinin 6 okuna sarılacağız ve sosyal demokrat anlayışın evrensel değerlerine de sonuna kadar sahip çıkacağız. Yarın KKTC’nin kuruluşunun 40. yıldönümü. Yarın ilk ziyaretimizi KKTC’ye, ikinci ziyaretimizi de Azerbaycan’a gerçekleştireceğiz. Azerbaycan’da CHP’ye yönelik bir kırgınlık ve mesafe var. Tek millet, iki devlet diye baktığımız Azerbaycan’la CHP’nin ilişkileri de olması gerektiği gibi olacak. Ardından da 25 Kasım’da Bosna Hersek’te olacağım. O tarafların da bir evladı olarak Bosna Hersek’te, Üsküp’te olacağız. Her ilişkiyi taze ve diri tutacağız.”

Küskünlere çağrı

CHP baba evidir. Herkes baba evinde doğar. Kimi bizim gibi baba evinde oturur, kimi küçüğüne razı olur. Kimi uzakta kimi yakında oturur. Herkes bilir ki baba evinde çorba kaynar, bacası tütmektedir. Başım sıkışırsa bir gün bu baba evinin kapıları bütün esnafların işçilerin yaşlısının gencinin ama gidişattan memnun olmayan herkesin baba evidir. Bu baba evinin tapusu kimsede değil, bende de Kemal Beyde de. İsmet Paşada da yoktu Bülent Ecevit’te de . Bu baba evinin tapusu senin babandan çok sevdiğin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tedir. Gelin baba evine güçlenelim, gelin kimsesizlerin kimsesi olalım. Gelin hep beraber zenginleşelim. Gelin hep birlikte bu ülkenin yüzünü güldürelim. Bu güzel ülkeyi hep beraber Atatürk’ün dediği yere çıkaralım. Büyük güçlü ve zengin Türkiye için. Baba evi sizleri bekliyor. (Sami Gökçe)