Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Palyatif Bakım Merkezi hizmete girdi

Hatay Devlet Hastanesi’nde önemli

Hatay Devlet Hastanesi’nde önemli bir eksiklik giderildi

Hatay Devlet Hastanesinde önemli bir eksiklik giderildi ve 42 yataklı Palyatif Bakım Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Hatay Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm.Dr. Mustafa Erdoğan; Palyatif Bakım Merkezi’nde 3 Dâhiliye uzmanı 1 Genel Cerrahi Uzmanı olmak üzere toplam 4 uzman hekim, 11 Hemşire, 1 Bilgi işlem personeli ile, D Blok bölümünde 25 yatak, E Blok’ta 17 yatak olmak üzere toplam 42 yataklı olarak hizmet verdiğini söyledi.
Sağlık durumu ağır hastaların son dönemlerini rahat geçirmelerini sağlamak ve yakınlarına destek olmak amacıyla açılan merkezin 24 saat uzman hekim kontrolünde olacağını belirten Dr. Erdoğan, hastalara her türlü bakım hizmetinin yine uzman doktorlar ve hemşire tarafından verileceğini bildirdi.
Merkezin, aynı zamanda hastanenin yoğun bakım ünitesinin yatak doluluk oranını düşürmeye yönelik olduğunu, hasta profili tıbbi bakım gerektiren ancak yoğun bakımı gerektirmeyen, özel tıbbi bakım ihtiyacı olan hastalara yönelik olduğunu bildiren Dr. Erdoğan, “Palyatif Bakım Merkezinin hastanın fonksiyonel durumunu artırmak, konforunu sağlamak ve aynı zamanda hasta ailesinin de yaşam kalitesinin artırılmasının amaçlandığını; Kamu Hastanelerinde ilk ve tek olma özelliği taşıyan Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi ile Palyatif Bakım Merkezlerine, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ya da direkt olarak başvuru yapılabilmektedir. Açılan Merkezin halkımıza sağlık ve şifa kaynağı olmasını temenni ederim” dedi.
Palyatif bakım nedir: Günümüz sağlık sisteminde ‘hastanız için yapabileceğimiz bir şey yok, alın evinize götürün’ anlayışı artık sona ermiş olup, ‘sizin için yapabileceğimiz bir şey hep var’ anlayışı yaygın olarak benimsenmiştir. Temel hedef, konan tanısı neticesinde yaşamın son noktasına varışı kesinleşen hastaların yaşamına yıllar değil, yıllarına yaşam katmaktır.
Palyatif bakım gerektiren hastalıklar: Kanser, Motor nöron hastalıkları, Alzheimer hastalığı, ALS (Amyotrofik Lateral Skleroz), MS (Multipl Skleroz), Musculer Distrofi, Felç, ileri dönem organ yetmezlikleri (kalp, akciğer, böbrek, karaciğer), AIDS, çocuklarda genetik, ilerleyici hastalıklar.    -Mehmet ÖZGÜN-