Eskiler Ne Oluyor?
Antakya ve diğer ilçelerdeki belediyelerin ‘parke ile kaplı’ yollarda gerçekleştirdikleri onarım ve düzenleme çalışmaları sırasında ‘ıskartaya çıkartılan’ eski (!) parkelerin neden tekrar kullanılmadığını soran vatandaş haksız mı? Peki, son örneğimiz Antakya’dan gelsin mi?
Geçtiğimiz günlerde, Antakya Belediyesi tarafından bazı mahallelerde gerçekleştirilen ‘parke onarım’ çalışmaları kapsamında bir haber paylaşıldı. Paylaşılan bilgi şöyle: “Antakya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Aksaray Mahallesi 51. Sokak’ta, Esentepe Mahallesi 25. Sokak’ta, Saraykent Mahallesi 373. Sokak’ta, Altınçay Mahallesi 123. Sokak’ta çeşitli kurumlarca yapılan kazı çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda parke onarım çalışması gerçekleştirdi. Antakya Belediyesi ekipleri, sorumluluk kapsamındaki mahallelerde ihtiyaç duyulan yollarda çalışmalarını sürdürüyor.”
Konu ne sadece Antakya, ne de Antakya Belediyesi. Zira aynı sorun başlığında birçok belediye
“500 Konutlarda da aynı şeyi yaşadık. Eskiler bir kenara atılınca, burada oturanların çoğu onları, geride bırakılanları tek tek topladı. Kimi bahçesine yol yaptı, kimi bahçe zeminini kapladı, kimi de sadece ‘bir gün kullanırım’ diye istifledi! Sizin dediğinizi düşününce, insan kendi kendine soruyor ister istemez. Bu taşlar, kolayca sökülüp tekrar yerleştirilebilen bir malzeme. O zaman, her çalışma sırasında, iş makineleri eliyle bunları söküp yerine yenilerini niye getiriyorlar?”
Vatandaşın merak ettiğinde durup, habere konu olanla başlayalım mı? Antakya Belediyesi’ne soralım! Haberde adı geçen alanda eski parke taşların ‘neden yeniden kullanılmadığını’ soralım! İşin ‘ekonomik kullanım’ tarafının neden rafa kaldırıldığını da! -Tamer Yazar-