Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sinan Seyfittinoğlu

PASİF İSYAN GİDEREK BÜYÜYOR

Bir süre önce başta Hatay’da deprem sonrası yaşadığımız büyük sıkıntılara, terk edilmişliğimize ve devletin vurdumduymazlığına olmak üzere yeryüzündeki tüm haksızlık ve hukuksuzluklara karşı başlattığım pasif isyan giderek büyüyor destek görüyor.
Biz Antakya’da kafamızı kuma gömmedik. Ülkemiz yangın yeri ve ormanlarımız talan ediliyor, yanıyor. Akbelen halkının ormanlarını korumak adına verdiği hak mücadelesini de ayakta alkışlıyor buradan enkazların arasından onları selamlıyorum. Orman yangınlarına ve orman talanına da pasif isyan ediyorum.
Akbelen’de yaşanan sıkıntının bir türü de bir süredir Hatay’da devam ediyor. Antakya’nın Dikmece mahallesinde TOKİ evleri için arazi açmak isteyen devlete Dikmece halkı zeytinliklerinin kesildiği iddiasıyla karşı çıkıyor. Devlet Hatay’da çözümü verimli tarım arazilerine el koyarak oradaki ağaçları keserek çözüm bulmaya çalışıyor. Depremin yaraları doğanın kalbine sıkılan kurşunlarla sarılmaz. Bu saçma sapan düzene isyan ediyorum.
Pasif isyan susmayacak, bulunduğu yerden devam edecek ve ne kadar insanda farkındalık yaratırsa o kadar başarıya ulaşmış olacak. Gönül ister ki sizlerde sosyal medya hesaplarınızda haksızlıklara karşı isyan edesiniz.
Dünya hızla yok oluyor. Sanki tanrı yeryüzüne inmiş son günlerini bizlerin arasında insan olarak yaşıyor ve bu yok oluşu bizimle izliyor gibi. Böyle bakıldığında insanlık hızla tanrıyı öldürüyor diyebiliriz. Çünkü tanrı doğanın içinde yaşam buluyor ve nefes alıyor. Bu orman yangınları onun kalan sınırlı ömründen hızla çalınan zaman gibi.
Deprem bölgesi Hatay’da sanki tanrının yeryüzüne indiği bir şehir gibi. Büyük bir sarsıntıyla tanrı adeta buradayım diyor. O deprem günü hissettiğimiz sallantı, ses sanki tanrının ben buradayım işaretleri gibiydi. Tanrının Antakya’da yeryüzüne indiğini düşünüyor, tanrı adına da pasif isyan ediyorum.
Ben tanrı olsam ne yapardım. Yaşamak ve yaşatmak için çaba sarf ederdim. O vakit tanrıyı bile öldüren kapitalist sisteme isyan ediyorum. Durun artık diyorum. Ey vahşi kapitalizm bir kez olsun insanlık için güzel bir şey yap. Dur ve düşün. Ey güç sarhoşları ve koltuk sahibi iktidar şapşalları bir kez olsun durun ve düşünün.
Dünya yok oluyor. Hem de yavaş yavaş değil. Hızla yok oluyor. Bu gidişe isyan ediyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER