Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Patrik Sahak Maşalyan da

Samandağ Vakıflıköy’deydi Tülay Hatimoğulları

Samandağ Vakıflıköy’deydi

Tülay Hatimoğulları Oruç: “Türkiye’nin dört bir yanından çok farklı halklardan ve inançlardan insanların, Ermeni Cemaati ile dayanışmak ve bayramlarını kutlamak için bir araya geldiklerini gördük. Vakıflı’da gördüğümüz bu manzara hepimize bir model olmalı.”

Ermeni Kilisesi’nin beş büyük yortusundan biri olan Surp Asdvadzadzin (Meryem Ana) Yortusu’nda Patrik Sahak Maşalyan da Samandağ Vakıflıköy’deydi. Patrik Maşalyan, yortu öncesinde Mersin, Kırıkhan ve İskenderun’u ziyaret etti, Ermeni toplumunun üyeleri ile bir araya geldi. Yortu öncesinde Vakıflıköy’e varan Patrik Maşalyan, kilise için geleneksel “Tuz Kutsanması” törenini gerçekleştirdi, gece de toplum ile bir araya geldi, kazanlarda harise pişirilmesine eşlik etti.

14 Ağustos Pazar günü kilisede gerçekleşen ayinde konuşan, vaaz veren ve yortunun öneminden bahseden Patrik Maşalyan, “Meryem Ana’nın başkalaşımı, dirilişimizin başlangıcıdır. Bildiğiniz gibi, bir Hıristiyan için ölüm bir yokoluş değil, bir halden diğerine geçiştir. Ve İsa Mesih’in, sevdiklerine, çürüme fırsatı vermeyeceğine dair bir sözü vardır. Diriliş, uykudan uyanmaktır. Kilisemiz, Meryem Ana’nın ölümden sonra göğe yükselişini kutluyor” dedi. Patrik Maşalyan, tören sonrasında kurulan sevgi sofrasında ise konuklarını kabul etti.

-BİR ARAYA GELDİK-

Bu özel ve önemli güne katılan isimlerden biri de HDP Adana Milletvekili, Hatay kadın siyasetinin önemli ismi Tülay Hatimoğulları Oruç oldu. Meryem Ana yortusu kutlamalarına, İl Eş Başkanı Kerem Nalbant ve Samandağ İlçe Eş Başkanı Naim Özbek ile beraber katılan Oruç, şunları söyledi:

“Ermeni Cemaatinin kutsal bir günü. Biz, bugün burada, Hatay’ın Samandağ ilçesinde, ne yazık ki ülkemizde kalan tek Ermeni köyü olan Vakıflı’da gerçekleşen kutlamalara katıldık. Bugün bir kez daha şunu gördük ki, Türkiye’nin dört bir yanından çok farklı halklardan ve inançlardan insanlar, Ermeni Cemaati ile dayanışmak ve bayramlarını kutlamak için bir araya geldi. Vakıflı’da gördüğümüz bu manzara, bölgemizde devam eden çatışmalar da göz önüne alındığında, bütün dünyaya, bölgemize örnek olmalı, yayılmalı.”

Tamer Yazar