Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Payas belediyesi şiir yarışması sonuçlandı

1. Yaşar Bayar, 2.

1. Yaşar Bayar, 2. Osman Taşkaya, 3. Turgut Yörükoğlu

Payas Belediyesi’nin uzun süredir hazırlıkları yürütülen ve gerçekleştirilen Şiir Yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinciliği Yaşar Bayar adlı kişinin “Onur ve Kalem” rumuzlu şiiri aldı.

1 Aralık 2021 tarihinde duyurusu yapılan ve o günden bugüne kadar hazırlıkları sürdürülen ‘Dünden Bugüne Payas Ulusal Şiir Yarışması’, 30 Ağustos 2022 tarihinde sona erdi. Yarışmaya toplamda 512 eser başvurdu.

Yarışmada, Payas ilçesinden söz etmeyen şiirler dikkate alınmadı.

Buna göre; 42 başvuru Payas’tan bahsetmediği için, 134 başvuru şartname kurallarına uymadığı için, 6 başvuru kimliğini deşifre ettiği için, 13 başvuru dosya yüklemediği için, 3 başvuru ise son başvuru tarihinden sonra gönderildiği için değerlendirmeye alınmadı. 314 başvuru da ön değerlendirme jürisine gönderildi. 57 başvuru değerlendirmeye alınıp, tüm jüri üyelerine gönderildi.

Bestami Yazgan, Bayram Durbilmez, Selçuk Dağdelen, Fuat Odabaşıoğlu, Eşref Azğin Türkeri, Bülent Arı ve Gök Ekin’den oluşan Payas Belediyesi Şiir Yarışması jürisi değerlendirme sonucuna göre;

-Onur ve Kalem rumuzu ile Yaşar Bayar birinci,

-Mahşer rumuzu ile Osman Taşkaya ikinci,

-Arasta rumuzu ile Turgut Yörükoğlu üçüncü oldu.

Şevki119 rumuzlu Hakan İlhan, Yazeyham2528 rumuzlu Yahya Özkök, Aygül rumuzlu Celalettin Kurt ise mansiyon ödülüne değer görüldü.

Payas Belediye Başkanı Bekir Kutlu, yayınladığı mesajında, “Yarışmaya katılım sağlayan şiir severlere teşekkür ediyor, kazanan yarışmacıları tebrik ediyorum” dedi.

-Haber/Mutlu Yanık-