Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pha Hastalarını Ölüme Mahkûm Etmeyin

Milletvekili Serkan Topal’dan Sağlık

Milletvekili Serkan Topal’dan Sağlık Bakanı’na çağrı:

      CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Sağlık Bakanlığının PHA hastalığının tedavisinde kullanılan ilacı geri ödeme listesinden çıkarmasına tepki gösterdi.

      Nadir görülen bu hastalıktan ülkemizde 11-12 kişinin olduğunu ifade eden Milletvekili Topal, bu vatandaşlarımızın kullanılan ilaçtan başka alternatifleri olmadığını, Bakanlığın mutlaka bu ilacı geri ödeme listesine almasının gerekliliğini vurguladı.

      TBMM Genel Kurulunda konuyla ilgili konuşma yapan Milletvekili Serkan Topal şunları dile getirdi: “Kısa adı PHA olan bir hastalık var. Aldığımız bilgilere göre, ender görülen bu hastalıktan ülkemizde 11-12 civarında hastamız var. Bu hastalığın tedavisinde kullanılan ‘Kayexalate’ adlı ilacı Sağlık Bakanlığı geri ödeme listesinden çıkarmış ne yazık ki. Başka ilaç da yok yani bu hastalar bir nevi ölüme terk ediliyor. Bu hastalardan biri de Hatay’da  İzzet Efe Çolakoğlu’dur. Aynı hastalıktan daha önce iki kardeşini kaybeden İzzet Efe şu an ilaç olmadığından ne yazık ki ölüm riskiyle karşı karşıya.

      Buradan Sayın Bakana hastalarımız ve hekimlerimiz adına sesleniyorum: Bir an önce bu ilacı geri ödeme listesine alın. Aksi hâlde bu hastalarımızı kaybedeceğiz. Bunun sorumluluğu ağırdır ve vebali sizin üzerinizedir.”

      Mehmet ÖZGÜN