Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Plazma Merkezi, Kahramanlarını Bekliyor…

Bağışçılar; Hatay, Mersin ve Osmaniye’den özel araçlarla, ev ve işyerlerinden

Bağışçılar; Hatay, Mersin ve Osmaniye’den özel araçlarla, ev ve işyerlerinden alınıp, işlemden sonra tekrar adreslerine bırakılıyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi tamamlanarak iyileşen hastaların immün plazma bağışı için Adana’da oluşturulan merkez, kentin yanı sıra; Hatay, Mersin ve Osmaniye’den de “gönüllü kahramanları” bekliyor.
Türkiye’de ilk olarak, 5 Nisan’da Malatya’daki İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde başlatılan ve başarı elde edilen plazma tedavisi, Kovid-19’a yakalananların umudu oldu. Bu kapsamda, Adana’da Doğu Akdeniz’deki bağışçılar için Türk Kızılay tarafından kurulan merkez, hastalığı yenmiş kişilerin gönüllü olması durumunda gerekli tetkikler için her türlü kolaylığı sağlıyor.
Bağış yapmak isteyenler, Türk Kızılay görevlileri tarafından adreslerinden özel araçla merkeze getiriliyor, plazmalarının alınmasının ardından yine adreslerine bırakılıyor.
Türk Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, yaptığı açıklamada, merkezde, kritik durumdaki hastaların tedavisi için iyileşmiş Kovid-19 hastalarından immün plazma alındığını söyledi. Merkezde, şu ana kadar 12 kişiden immün plazma alındığını belirten Saygılı, Sağlık Bakanlığı’ndan kendilerine virüsü yenenlerin listesinin geldiğini, bu kapsamda ilgili kişilere ulaşılarak, bağış yapmak isteyenlere gerekli prosedürlerin uygulandığını anlattı.
Saygılı, immün plazma transferinin Kovid-19’a karşı en çok ümit bağlanan tedavi yöntemlerinden biri olduğuna işaret ederek, şöyle dedi:
“Hastalığı geçirmiş kıymetli bağışçılarımızı merkezimize davet ediyoruz. Onları, araçla ev ya da işyerlerinden aldırıyoruz. Burada misafir ederek, Kovid-19 geçirenlerin hayata tutunabilmeleri için plazmalarını alıyoruz. Plazmaları, aynı hassasiyet içinde hastanelerimize gönderiyoruz. Kan verenler, milletimizin kahramanıydı. Plazma bağışı yapanlar da kahramanımız.
Hastalığı yenmiş olan kahramanlarımızı plazma merkezine bekliyoruz. Bu, önemli bir insanlık görevi.” -AA-