Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prof. Dr. Demirtaş’tan Müteahhit Hemşehrimiz Jan Baram’a Övgü

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden


Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra Hatay’da yaptığı binalardan bir tanesi bile yıkılmayan, Hatay’ın en eski müteahhiti hemşehrimiz Jan Baram’ı sosyal medya hesabından paylaşan Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Baram’a teşekkür etti ve helal olsun dedi.

Demirtaş paylaştığı fotoğraflar altına şu açıklamayı yaptı. “Türkiye’de hep kötü örnekler üzerine odaklanıyoruz. Örneğin depremde evler yıkıldığı zaman hep işini kötü yapan müteahhitlerden bahsettik. İyi örnekleri de söyleyip alkışlama ve ön plana çıkarma huyumuz yok. Geçen haftalarda çok ilginç bir insan ile tanıştım. Hatay’ın bilinen müteahhitlerinden biri Jan Baram. Yüzlerce yaptığı binadan hiç biri yıkılmamış. Bir kişi bile ölmemiş. Bir kişinin bile burnu kanamamış. İnanılmaz! Deprem yönetmeliği öncesi yaptığı binaların da yıkılmamış olması DAHA DA inanılmaz! Kızı da başarılı bir mimar…

Yaptığı 92 Bina ve 136 Villa Yıkılmamış!


2000 yılı öncesi 40 bina, 2000 yılı sonrası (06/02/2023 tarihine kadar) 52 bina olmak üzere toplamda 92 bina ve 136 adet villa yapmış ve hiç biri yıkılmamış, tamamı ayakta ve kimsenin burnu bile kanamamış. Jan beye HELAL olsun.
Yaptığı binalarda kaba inşaat esnasında her zaman malzemeye, kalıp ve demir işçiliğine çok dikkat etmiş. Bir binanın ömrünü tamamlayana kadar en az 4-5 kez tadilat göreceği, Ama kaba inşaatın can damarı olan temeli, kolonları ve kirişleri değiştiremeyeceği felsefesiyle hareket etmiş. Bana bizzat kullandığı demirleri ve bağlama şekillerini gösterdi. HELAL olsun demek geldi içimden.


Hemşehrimiz Jan Baram’ın titiz çalışmalar sonucu yaptığı sağlam binaların fotoğraflarını takipçileri ile paylaşan Demirtaş şöyle dedi.”Fotoğraflar benim 1000 cümlemden daha değerli. İkinci fotografa bakar mısınız etrafta yıkık evler ama Jan beyin yaptığı evin camları bile kırılmamış. Bunun gibi camlarının bile kırılmadığı onlarca fotograf gördüm. Gözlerim doldu. Demek ki işini doğru yapan insanlar da var dedim.

Helal Olsun Jan Baram

Açıklamasını Helal Olsun diyerek bitiren Prof. Dr. Demirtaş herkese örnek olmasını ve işini aynı titizlikle yapan insanların artmasını diledi. Demirtaş; “İşini iyi ve doğru yapan insanları çok seviyorum. İyi ki Jan bey gibi insanlar var. Kendisini size tanıtarak üstüme düşeni yapmayı, iyi örnekleri de alkışlamayı istedim. İşini aynı titizlik ile yapmaya devam edip yüzlerce, binlerce insanın canını korumaya devam etmesini dilerim. Size Helal olsun Jan Baram…”