Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Proje başarılı

Hatay Kamu Hastaneleri ile DOĞAKA işbirliğiyle, ilimizde ‘Hatay İli Yalın

Hatay Kamu Hastaneleri ile DOĞAKA işbirliğiyle, ilimizde ‘Hatay İli Yalın Hastane Uygulama ve Sistemleri Eğitimi’ gerçekleştirildi. Dr. Yılmaz, katılımcı 31 kişiye sertifika verdi.

Hatay Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ev sahipliğinde, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 2017 yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde Hatay İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan ‘Hatay İli Yalın Hastane Uygulama ve Sistemleri Eğitimi’ geçtiğimiz günlerde Hatay Devlet Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirildi.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Eğitim Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Hikmet Maraşlı tarafından verilen eğitime, Hatay Devlet Hastanesi’nde sorumlu 25 sağlık personeli, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği personelinden de 6 sağlık personeli olmak üzere toplam 31 kişi katılım gösterdi. Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Sebahattin Yılmaz, etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi:
“Hastane Yöneticileri, Doktor ve Hemşire katılımıyla gerçekleşen eğitimin amacı, başta ‘zaman’ olmak üzere, sağlık hizmetinde israfları ortadan kaldırmak ve hastaya değer katan bir hizmet sunmaktır. Eğitim programı kapsamında, yalın üretimin temel hedefi olan hızlı, kaliteli ve düşük maliyetli üretimin önündeki engellerin tespit edilmesi, hastanenin verimliliğini azaltan problemlerin çözülebilmesi ve sürekli iyileştirilmesinin sağlanması için en temel problem çözme teknikleri hakkında katılımcıların bilgilendirilmesi sağlanmıştır.
2 Gün teorik, 3 gün uygulamalı olmak üzere, toplam 5 gün süren eğitim sürecinde Eğitmen Yrd. Doç. Dr. Hikmet Maraşlı eşliğinde katılımcılarla, ‘Ameliyathane, Acil Servis, Yoğun Bakım ve Eczane Süreçleri’ incelenerek değer akış haritaları hazırlanmış, iyileştirme çözümleri belirlenmiştir. Ayrıca öneri sistemi geliştirme çalışmaları yanı sıra görsel yalın sağlık yönetim alt yapı çalışmaları yapılmıştır.”
Eğitimi verilen “Sürekli Kalite İyileştirme Odaklı Kaizen ve Yalın Hasta Sistemleri Eğitim Projesi” özetle şöyle:
*Hasta ve çalışan güvenliğini ihmal etmeyen,
*Tesis güvenliğini ön plan da tutan, israfı önleyen,
Bilimsel doğrulardan ayrılmayan, zamanı iyi kullanan
*Kaliteli iş üreten, sürekli iyileşme ve gelişmeyi hedefleyen,
*Süreçler ve kullanılan araçlar için standartlar geliştiren, davranış metotlarının uygulamaya konulmasını ve hasta süreç akışlarının iyileşmesini hedefleyen bir sistem…
-Cemil Yıldız-