Proje Merkezi, Dörtyol…

2’si yabancı 12 Öğretmenle, özel gereksinimli çocuklara yaşam becerileri kazandırılıyor. İlimiz Dörtyol ilçesinde, 2’si Azerbaycanlı ve 10’u Türk olmak üzere toplam 12 Öğretmen koordinesinde, özel gereksinimli öğrencilere yaşam becerileri kazandırılmaya çalışılıyor. Dörtyol’da, özel gereksinimli çocukların eğitimi ile ilgili eTwinning Projesi’nin bu kapsamda başarıyla yürütülmekte olduğu kaydedildi. Türkiye’nin farklı illerinden toplam 10 Öğretmen ve Azerbaycan’dan 2 […]

2’si yabancı 12 Öğretmenle, özel gereksinimli çocuklara yaşam becerileri kazandırılıyor.

İlimiz Dörtyol ilçesinde, 2’si Azerbaycanlı ve 10’u Türk olmak üzere toplam 12 Öğretmen koordinesinde, özel gereksinimli öğrencilere yaşam becerileri kazandırılmaya çalışılıyor. Dörtyol’da, özel gereksinimli çocukların eğitimi ile ilgili eTwinning Projesi’nin bu kapsamda başarıyla yürütülmekte olduğu kaydedildi.
Türkiye’nin farklı illerinden toplam 10 Öğretmen ve Azerbaycan’dan 2 Öğretmen, toplamda 12 Öğretmen bu projeyi yürütürken, özel gereksinimli çocukların bağımsız yaşam becerileri (elektrik süpürgesi kullanma, ütü yapma, bulaşık yıkama, tost ve sandviç yapma, sofra kurma gibi…) kazanmaları için çalışıldığı bildirildi. -Twinning Projesi’nin adı, “Bağımsız Gelecek, Hayatım Şekillenecek” şeklinde adlandırıldı.
Çalışmayla ilgili şu bilgi verildi:
“ eTwinning Projesi ile melekler adım adım bağımsızlığa koşuyor. Kuruculuğunu Hatay Dörtyol Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğretmenlerinden Ozan Ünal ve Ankara Çanakkale Şehitleri Ortaokulu Damla Gülce Acar’ın yaptığı ‘Bağımsız Gelecek, Hayatım Şekillenecek’ eTwinning Projesi, Mart ayı itibariyle başladı. Türkiye’den 10, Azerbaycan’dan 2 toplam 12 Öğretmenin proje ortaklığını gerçekleştirdiği eTwinning Projesi’nde, öğrencilerin bağımsız olarak becerileri yerine getirmesi hedefleniyor.
Dörtyol Özel Eğitim Uygulama Okulu 7/A Öğretmeni Ozan Ünal ve öğrencilerinden Cemal Yusuf, Zeynep Ceren ve Hanife’nin katıldığı eTwinning Projesi ile beraber, öğrenciler, bağımsızlığa ulaşabilmek için çalışmalar yürütüyor.
Türkiye ve Azerbaycan’da görev yapan Öğretmenler, 12-15 yaş aralığındaki özel gereksinimli bireylere bağımsız yaşam becerilerini geliştirmek için çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar; elektrik süpürgesi kullanma, ütü yapma, bulaşık yıkama, yemek masası hazırlama, tost ve sandviç yapma gibi becerilerden oluşuyor. Mart ayında başlayan projede, öğrenciler, önce temizlik becerilerine ilişkin becerileri yerine getirdiler.
Nisan ve Mayıs ayında da sürecek olan çalışmalarla, projenin hedefine ulaşması bekleniyor. Öğrenciler, ortak ürün kapsamında, Türkiye ve Azerbaycan ortaklığı sayesinde, 21 Mart Down Sendromlular Günü’nde renkli çoraplar giyerek slogan oluşturdular, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü için yaptıkları yapboz pankartlarıyla takvim oluşturdular, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için rap şarkısı söylediler. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve eTwinning Günü’nde ise öğrencilerin ağaç dikme çalışmaları olacak.
Öğretmenler, proje kapsamında, özel eğitim alanında uzman kişileri davet ederek zoom üzerinden söyleşiler gerçekleştiriyor.
Projede görev alan diğer Öğretmenler şunlar:
Ankara Çanakkale Şehitleri Ortaokulu’ndan Nazmiye Aygül, İzmir Gazi Uğur Palancı Ortaokulu’ndan Büşra Yıldız Coşar, Mersin Mehmet Dağlı İmamhatip Ortaokulu’ndan Evren Emre Eker ve Hakan Altuntaş, Van Erciş Hüsnü M. Özyeğin Ortaokulu’ndan Mehmet Fatih Bilgin, Isparta Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndan Sultan Kurt, Ankara Sincan Ahi Evran Ortaokulu’ndan Şeyda Toker, Denizli Çal Süller Ortaokulu’ndan Şükran Dede, Azerbaycan’dan Leyla Camalzade ve Günay Mamadevo. -Selvi Günay-

Exit mobile version