Projenin Uygulama Adresi

Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye DOĞAKA Program Yönetim Birimi Uzmanı İbrahim Yaşar, “Programın bütçesi 15 milyon TL olup, proje destek tutarı asgari 50 bin, azami 500 bin TL’dir” dedi, başvuruların 6 Nisan’da sona ereceği konusunda da uyardı. Amacı, TR63 bölgesindeki KOBİ’lerin teknolojik altyapılarının geliştirilerek yenilikçi ve çevreye duyarlı üretim anlayışı ile büyümelerine katkı sağlamak olan 2018 Yılı […]

Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye

DOĞAKA Program Yönetim Birimi Uzmanı İbrahim Yaşar, “Programın bütçesi 15 milyon TL olup, proje destek tutarı asgari 50 bin, azami 500 bin TL’dir” dedi, başvuruların 6 Nisan’da sona ereceği konusunda da uyardı.

Amacı, TR63 bölgesindeki KOBİ’lerin teknolojik altyapılarının geliştirilerek yenilikçi ve çevreye duyarlı üretim anlayışı ile büyümelerine katkı sağlamak olan 2018 Yılı Mali Destek Programı kapsamında İTSO üyeleri ile bir araya gelen DOĞAKA uzmanları, İTSO Halil Şahin Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında; 2018 yılı mali destek programları, sürdürülebilir üretimin geliştirilmesi, yenilikçilik, 2018 yılı Turizm alt yapısının geliştirilmesi, Küçük Ölçekli alt yapı, 2018 yılı Seracılığın geliştirilmesi, Mali Destek programları ve hibelerle ilgili bilgi verdiler.
-BÜTÇE 15 MİLYON TL-
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Meclis üyeleri, İTSO üyeleri, Kobiler ve meslek mensuplarının hazır bulunduğu toplantıda konuşan DOĞAKA Program Yönetim Birimi Uzmanı İbrahim Yaşar, programın amacı hakkında yaptığı açıklamada ‘proje sahiplerine’ seslendi ve şunları söyledi.
“2018 yılı sürdürülebilir üretimin geliştirilmesi amacıyla, DAĞAKA olarak, girişimcilerimiz ve KOBİ’lere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Bu kapsamda, TR63 bölgesindeki Kobilerin teknolojik alt yapılarının geliştirilerek yenilikçi ve çevreye duyarlı üretim anlayışı ile büyümelerine katkı sağlamaktayız. Bu kapsamda; Kobilerde yenilikçiliğin desteklenmesi, teknolojik altyapılarının güçlendirilmesi, bölgede çevreye duyarlı üretim sistemlerinin kullanılması ile temiz üretim anlayışının yaygınlaşması hedeflenmektedir. Programın bütçesi 15 milyon TL olup, proje destek tutarı asgari 50 bin, azami 500 bin TL’dir. Destek oranı yüzde 25 olup, proje uygulama süresi 2 ay ile 18 ay arasındadır. Destek alınacak proje sayısı ise azami 2 adettir. Proje uygulama yerleri ise Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illeridir. Uygun başvuru sahipleri ise; Ticari esaslara göre faaliyet gösteren ve imalat yapan ya da yapmaya başlayacak olan mikro küçük ve orta ölçekli işletmeler, kar amacı güden kooperatifler ve birlikler de yer almaktadır. Programın öncelikli sektörleri ise; Ana metal sanayi, tekstil, mobilya ayakkabı, metal mutfak, eşya, filtre, gıda sanayi ve makine imalatı olarak değerlendirilmektedir. Projelerin tarihleri, 15 Ocak ile 6 Nisan 2018 tarihlerini kapsamaktadır. Taahhütname için son başvuru 6 Nisan 2018 olup, taahhütname için son teslim tarihi 13 Nisan 2018’dir. Sonuçların açıklanması için öngörülen tarih ise Ağustos 2018’tir. Proje başvuruları elektronik ortamda (KAYS üzerinden) gerçekleştirilecektir. Başvuru formu ve destekleyici belgelerin matbu halleri elden, postayla ya da kargoyla ajansa teslim edilmeyecektir.”
-Tamer Yazar-

Exit mobile version