Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ramazan, Toplumsal Dayanışmanın Zamanıdır

Ramazan ayının manevi atmosferi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Belen Belediyesi’nin

Ramazan ayının manevi atmosferi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Belen Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen iftar programında bir kez daha hissedildi. Belen’de gerçekleştirilen etkinliğe protokol üyeleri, mahalle muhtarları, kamu kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Birlik ve Beraberlik Mesajları Verildi

Yoğun bir katılımın olduğu organizasyonda, Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ruhuna uygun olarak birlik mesajları verildi. İftar öncesinde, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ve protokol üyeleri masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti.

İftar öncesi bir konuşma yapan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, “Ramazan ayının manevi atmosferini hep birlikte paylaşmak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek amacıyla Hatay Büyükşehir Belediyemiz ile Belen Belediyemizin iş birliğinde düzenlediğimiz bu anlamlı iftar programına teşrif ederek bizleri onurlandırdığınız için hepinize en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” dedi.
Başkan Gül, Ramazan’ın sadece ibadetle sınırlı bir ay olmadığını, toplumsal dayanışma, kardeşlik ve insani değerlerin en yoğun şekilde yaşandığı kutsal bir zaman dilimi olduğunu belirterek, “Bu ay bizlere paylaşmanın, sabrın, hoşgörünün ve merhametin önemini bir kez daha hatırlatır. Belen Belediyesi olarak, toplumun her kesimiyle gönül köprüleri kuran, sosyal dayanışmayı artıran ve hemşerilerimizin refahını önceleyen projeleri hayata geçirmek adına durmaksızın çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurumlar Arası İş Birliği Örneği

Başkan Gül, Ramazan’ın ruhuna uygun olarak düzenlenen iftarın, kurumlar arası iş birliği ve hizmet anlayışının somut bir tezahürü olduğunu vurgulayarak, “Bölgemizin ve ülkemizin içinde bulunduğu süreçte, toplumsal dayanışma ve kardeşlik iklimini güçlendirmek her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir. Bu bilinçle, hizmet anlayışımızı sadece fiziki yatırımlarla değil, aynı zamanda gönüllere dokunan, sosyal birlikteliği pekiştiren faaliyetlerle de desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Dualar ve Teşekkürler

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı, dualar yapıldı. Katılımcılar, iftar programının ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Belen Belediyesi’ne organizasyon için teşekkür etti. Başkan Gül, katılımcılara yönelik yaptığı teşekkür konuşmasında, başta Belen halkı olmak üzere, tüm Türkiye’nin Ramazan ayını kutladı ve bu mübarek ayın tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni etti.