3 ayda bir gelir-giderler açıklanacak
CHP Samandağ Belediye Başkan Adayı Refik Eryılmaz, seçilmesi halinde şeffaf ve hesap verir bir başkanlık süreci tasarladığını bildirdi.
Geçtiğimiz hafta sonunda Samandağ ‘Çöğürlü, Sutaşı, Yaylıca, Huzurlu, ve Çanakoluk Mahallelerinde’ seçim bürosu açılışları gerçekleştiren Refik Eryılmaz’ın mesajları özetle şöyle:
“Bugüne kadar belediye başkanlığı yapmış bütün arkadaşlarımıza, yaptıkları hizmetlerden ve katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Samandağ’ın sorunlarını biliyoruz. Milletvekilliği sürecinde, gerek bölgenin ve gerekse ülkenin sorunlarını dile getirmeye çalıştım. Dün nasıl sorunlarla ilgilendiysek, 31 Mart’tan sonra da sorunlarla ilgilenmeye devam edeceğiz.
Halkçı ve katılımcı bir belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğiz. Her 3 ayda bir belediyenin gelir giderlerini Samandağ halkıyla paylaşacağız. Samandağ halkı, her 3 ayda bir belediyenin gelir giderlerini bilecek. Sosyal medya, basın yolu ve belediyenin önünde asacağımız panoyla, halkımıza sunacağız. Bir belediye başkanının ‘çalma’ derdi yoksa, bütün gelir giderleri halkla paylaşabilir.
Büyükşehir Belediyesi’ni de kazanabilirsek ve meclis çoğunluğunu da elde edebilirsek, Samandağ’a gereken hizmetleri en iyi şekilde sunmaya çalışacağız. HADO Projesi’ni engellediler. Hatay’ı ihya edecek bir projeye engel oldular. Çünkü Hatay’ın gelişmesini istemiyorlar. Avrupa fonlarından yararlanmak istedik, o fonları da engellediler. Bu yüzden Büyükşehir’i kazanmamız gerekiyor. Bizim en büyük projemiz, turizm alanında olacaktır ve buna dair projelerimizle Samandağ’ın önünü açacağız, gençlerimize iş imkanı sağlayacağız. Beraber olursak, iyi niyetli olursak, dürüst ve namuslu olursak, çözemeyeceğimiz bir iş yoktur.” -Cemil Yıldız-