RİP akıntısına mı yakalandınız?

Korkmayın, panik yapmayın! Hatay’ın Samandağ ilçesinde, yaz aylarının gelmesi ile birlikte denizde peş peşe boğulmaya bağlı ölümler yaşanıyor. Saatte 70 kilometre hızla hareket eden RİP akıntısı, çok sığ olan plajlarda da etkili oluyor. Belediyelerin ya da kent idaresinin, Samandağ denizinde RİP akıntısı nedeniyle yaşanan ölümlere çözüm üretmesi ve beklenen önlemleri alması beklenirken, her şeye rağmen […]

Korkmayın, panik yapmayın!

Hatay’ın Samandağ ilçesinde, yaz aylarının gelmesi ile birlikte denizde peş peşe boğulmaya bağlı ölümler yaşanıyor. Saatte 70 kilometre hızla hareket eden RİP akıntısı, çok sığ olan plajlarda da etkili oluyor.

Belediyelerin ya da kent idaresinin, Samandağ denizinde RİP akıntısı nedeniyle yaşanan ölümlere çözüm üretmesi ve beklenen önlemleri alması beklenirken, her şeye rağmen bölgeyi dinlenmek ve eğlenmek için kullanan vatandaşlara seslenen uzmanlar ise bir konuda herkesi uyarıyor. “RİP akıntısından kurtulmak için korkup, panik yapılmaması gerekiyor.”

Akdeniz sahillerindeki plajlarda RİP akıntısı can almaya devam ederken, bu riskin en fazla yaşandığı alanlardan biri olan Samandağ Denizi için DÜNYA Gazetesi’ne konuşan Dalış Asistanı Akın Dönmez, “RİP akıntısına kapıldığımızda, kıyıya dik bir şekilde değil, paralel bir şekilde, sağa veya sola, RİP akıntısının şekline göre, önce akımdan çıkmamız gerekiyor” dedi.

RİP akıntısının, kıyıya gelen dalgaların geri dönüşü esnasında oluşan, güçlü ve tehlikeli bir akıntı olduğunu ifade eden Dönmez, “RİP akıntısı, sadece yükseklikten bakıldığı zaman fark edilebilen bir akıntıdır. RİP akıntısı oluşan bölgede, deniz, biraz daha koyu ve derinlik bulunuyor. RİP akıntısına kapılmış birini gördüğümüzde, kesinlikle atlamamız gerekmektedir. Mümkün olduğunca, cankurtaran veya sahil güvenliğe haber verilmesi, güvenlik açısından daha iyi olacaktır” diye konuştu. -Tamer Yazar-

Exit mobile version