Risk aldım, bedelini ödemeye hazırım!

Kimyeci, “Kentsel Dönüşüm Projesi” için Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na güvenerek yola çıktığını, Proje’nin “Memleket Meselesi” olduğunu kaydetti ve ekledi: Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Bakan’la Pazar günü görüştüğünü, Proje’nin durmadığını, rafa kalkmadığını ve yürümekte olduğunun altını çizerek, “Hedefimiz, bu yılın sonuna kadar % 47 olan ıslak imzalı sayısını yasal kriter olan % 67’ye çıkarmak” açıklaması […]

Kimyeci, “Kentsel Dönüşüm Projesi” için Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na güvenerek yola çıktığını, Proje’nin “Memleket Meselesi” olduğunu kaydetti ve ekledi:

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Bakan’la Pazar günü görüştüğünü, Proje’nin durmadığını, rafa kalkmadığını ve yürümekte olduğunun altını çizerek, “Hedefimiz, bu yılın sonuna kadar % 47 olan ıslak imzalı sayısını yasal kriter olan % 67’ye çıkarmak” açıklaması yaptı.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, geçtiğimiz hafta sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin ilimiz ziyaretindeki görüşme, inceleme ve açıklamaları sonrası Kentsel Dönüşüm Projesi’nin durdurulduğu yolundaki haberlerin doğru olmadığını savundu ve ekledi, “Proje devam ediyor. % 47 olan imzacı sayısını bu yılın sonuna kadar yasal sayı olan % 67’ye çıkarmayı planlıyoruz.” Kimyeci, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk günden itibaren bugüne kadar devam eden süreçlerini tek tek anlattığı yaklaşık 1.5 saatlik basın toplantısında, bu yola Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na güvenerek yola çıktığını söyledi ve şöyle konuştu:
“Ben, siyasi bir risk aldım. Bu riskin bedeli varsa da ödemeye hazırım. Bu proje memleket meselesidir. Ben, memleketim için bunu yapıyorum.”
Elindeki klasörlerde yer alan bilgiler ve belgeler ile Bakan Özhaseki’nin Antakya ziyaretindeki görüşme, inceleme ve temaslarını zaman zaman slaytlı göstermek suretiyle basın toplantısını yapan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 30 Kasım 2016 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan proje onayı alan Türkiye’de ilk belediye olduklarını hatırlatarak, 7 Şubat 2017 tarihinden itibarin de hak sahipleriyle imza sürecini başlattıklarını ve bugün itibariyle de 1800’ün üzerindeki hak sahibinden % 47’lik kısımla sözleşme imzaladıklarını, kalan % 53’lük kesimle de ıslak imza için çaba göstereceklerini, mevcut proje kapsamında 3085’i konut, 22’si işyeri ve kalanı depo olmak üzere toplam 3312 binayı yıkmayı planladıklarını, yerlerine de; sağlıklı modern parkları, yolları, alanları ASM’si, okulu, 5000 kişinin aynı anda ibadet edebileceği camisi olan, modern kentleşmenin gereği ne ise mevcut olan bir projeden söz ettiklerini anlattı.
Antakya’ya aydınlık günler için bu proje ile yola çıktıklarını söyleyen Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, proje tamamlandığında Antakya’daki yeşil alan ve peyzajlı alan miktarının artacağını, projede, bugünkü Antakya Parkı büyüklüğünde 2 park, Vali Ürgen Parkı büyüklüğünde 4 park yer aldığını anlattı.
Projedeki binaların 109 bin lira ile 206 bin lira arasında olduğunu, 106 bin liralık binaların tamamının satıldığını, halen en ekonomik dairenin ise132 bin liraya satıldığını kayden Başkan Kimyeci, Bakan’ın da katıldığı toplantıdaki gelişmelerin farklı şekilde kamuoyuna yansıtıldığını da savundu ve “Proje durdurulmadı, rafa da kalkmadı. ‘Bu işte rant vardır’ iddiaları da yanlıştır. Rant varsa, bu hak sahipleri için ranttır” açıklaması yaptı.
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, toplatanın sonunda da, Antakya için kaçınılmaz olduğunu söylediği bu proje için yeterli onay ve destek imza çıkmazsa da, vatandaşa rağmen projenin olmayacağının altını çizerek, “Biz de o zaman çiçek-böcekçilik, kültür belediyeciliği yaparız” açıklamasında bulundu.
-Cemil Yıldız-

 

 

Exit mobile version