Risk Altındayız, Aşı İstiyoruz!

Öğretmenler alanda, Koronavirüs korkusu var: Öğretmen sendikası Eğitim Sen’in Hatay Şubesi yönetici ile üyesi Öğretmenler, Salı günü Antakya köprübaşında bir basın açıklaması yaparak, meslek mensuplarının aşılanmamasının yol açtığı mağduriyetlere ve sıkıntılara dikkat çekti. Risk altında oldukları mesajını veren Hatay Eğitim Sen Şube Yönetimi adına, Başkan Özgür Tıraş, şunları kaydetti: “Pandeminin ülkemizde görülmesinden bu yana, toplum […]

Öğretmenler alanda, Koronavirüs korkusu var:

Öğretmen sendikası Eğitim Sen’in Hatay Şubesi yönetici ile üyesi Öğretmenler, Salı günü Antakya köprübaşında bir basın açıklaması yaparak, meslek mensuplarının aşılanmamasının yol açtığı mağduriyetlere ve sıkıntılara dikkat çekti.
Risk altında oldukları mesajını veren Hatay Eğitim Sen Şube Yönetimi adına, Başkan Özgür Tıraş, şunları kaydetti:
“Pandeminin ülkemizde görülmesinden bu yana, toplum olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. En temel ihtiyaçlar olan beslenme, barınma, sağlık ve eğitim, çözüm bekleyen sorun alanlarına dönüşmüştür. Eğitim, temel bir insan hakkıdır. Ülkemizde eğitime yeterli bütçe ayrılmadığını, herkese eşit ve nitelikli eğitim verilmediğini her fırsatta dile getirdik. Salgınla birlikte uzaktan eğitim hayata geçirildiğinde, milyonlarca yurttaşımız, ekonomik koşulları yeterli olmadığı için çocuklarına gerekli ortamları yaratamamıştır. Bilgisayar, tablet ve internet gibi olanaklardan yoksun altı milyona yakın öğrenci eğitime ulaşamamıştır. İktidar, tedbir almayarak, milyonlarca öğrencinin eğitimden kopmasına yol açmıştır.”
Eğitim Sen Şube Başkanı Özgün Tıraş, kovid-19 pandemi kısıtlamalarının başladığı tarihten bu yana sürdürülebilir, sağlıklı ve güvenli bir eğitim-öğretim ortamının oluşması için gerekli kriterleri şöyle sıraladı:
“*Yeni öğretmen atamasının yapılması,
*Ek dersliklerin açılması/yapılması,
*Yardımcı personel istihdamının sağlanması,
*Her okula bir sağlık personelinin atanması,
*Her okula yeterli miktarda hijyen malzemesi gönderilmesi,
*Ücretsiz maske dağıtılması, eğitime ek bütçe ayrılması ve 2021 bütçesinde eğitime ayrılan payın artırılması taleplerimizin hiç biri karşılanmamış, tam tersi uygulamalar hayata geçirilmiştir.”
-ÖĞRETMENLER AŞISIZ-
Hatay Eğitim Sen açıklamasında, öğretmenlere aşılama işleminin yapılmadığı kaydedildi ve şöyle denildi:
“Yüz yüze eğitime başlamadan önce, tüm öğretmenlerin aşılanacağı, bizzat Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanmıştır. Bizler kadar risk taşımayan Milli Eğitim Bakanı, kameralar önünde aşısını olmuş, ancak sorumlusu olduğu eğitim emekçilerinin aşı olması için adım atmamıştır.
Milli Eğitim Bakanı, Şubat ayının son haftasında, öğretmenlerimizin birinci doz aşısı bitecek demişti. Nisan ayına gelindiğinde, sadece köylerde, seyrek nüfuslu yerlerde çalışan ve 60 yaş üzeri öğretmenlerimiz dışında, eğitim emekçilerinin çok büyük bölümüne halen aşı yapılmamıştır.
Eğitim emekçilerinin, öğrencilerin ve velilerin şehir içindeki hareketliliği öngörülerek kararlar alınması gerekirken, alınan kararlar ve uygulamalar, virüsün yayılımını daha da arttırmıştır. Toplu ve kontrolsüz açılmanın ardından, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitime başlanması ve zorunlu yüz yüze sınavlar sonrası pek çok öğrenci ve öğretmen, kovid-19 virüsüne yakalanmıştır. 2 Mart sonrasında vaka, ağır hasta ve ölüm sayılarında yaşanan hızlı artış, eğitim emekçilerine aşıda öncelik tanınması yönündeki acil talebimizin ne kadar önemli ve haklı olduğunu ortaya koymuştur.
Gerekli önlemler alınmadan, böylesine büyük bir risk altında görev yapmaya zorlanmamızın, sağlıklı yaşam hakkımıza müdahale anlamına geldiği açıktır. Bizlerin, aile bireyleri-mizin, öğrencilerimizin ve öğrenci velilerimizin hastalanması halinde sorumluluk yetkililerin olacaktır.
İlimiz, 27 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında, 100 binde 132.95 vaka sayısı ile çok yüksek riskli iller arasına girerek ne yazık ki kırmızıya boyanmıştır. İlimizde, dün Kırıkhan’da, geçen aylarda Defne ve İskenderun ilçelerinde olmak üzere, ülke genelinde ne yazık ki birçok meslektaşımızı kaybettik.”
Hatay Eğitim Sen açıklamasının son bölümünde de istekler şöyle sıralandı:
“Bu kayıpların devam etmemesi için, biz eğitim emekçileri olarak:
*Haftalık test ve iki doz aşının bir an önce yapılmasını,
*Halk sağlığı uzmanlarının görüşleri doğrultusunda kapanma uygulanmasını,
*Toplum sağlığı için, eğitim hakkı için, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı talep ediyoruz.
Eğitim Sen olarak, eğitimde derinleşen eşitsizliğe de, aşıya ulaşımda yaşanan eşitsizliğe de sessiz kalmayacağız.” -Cemil Yıldız-

Exit mobile version