Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Roma Meclis Binası Turizme Açılıyor

Hatay’ın Erzin ilçesindeki Epiphaneia

Hatay’ın Erzin ilçesindeki Epiphaneia Antik Kenti’nde, Roma Dönemi’nde müzik salonu olarak da kullanılan meclis binasının restorasyonuyla turizme kazandırılması hedefleniyor. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Banu Özdilek, antik kentin ören yeri statüsü kazanması için çalıştıklarını belirtti.

Epiphaneia’da 2006 yılında başlayan kazılar, Hatay Arkeoloji Müzesi öncülüğünde, Dr. Özdilek’in bilimsel danışmanlığında sürdürülüyor. Kentte, “Takvimler Mozaiği”, Artemis Hamamı, sütunlu cadde ve antik tiyatro gibi önemli eserler yer alıyor.

Kazı başkanı Özdilek, meclis binasının Roma Dönemi’ne ait az sayıdaki yapılardan biri olduğunu vurgularken, hedeflerinin bu yapıyı onarıp sağlamlaştırarak halka tanıtmak ve turizme kazandırmak olduğunu ifade etti.

Ayrıca, antik kentin açık hava müzesine dönüştürülmesi ve UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne aday gösterilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Dr. Özdilek, hazırladıkları projelerin bir yıl içinde hayata geçmesini umduklarını ve su kemerlerine zarar vermeden ışıklandırma yaparak gece arkeolojisi için de planlar yaptıklarını sözlerine ekledi. – Duygu Ertaş-