Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rönesans Rezidans davası yarın görülecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 269 kişinin hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans davasının ikinci duruşması, yarın yapılacak. Duruşmada, mahkeme heyetinin “olası kast” talebine ilişkin karar vermesi bekleniyor. Aileler ve avukatları, “Rönesans Rezidans’ta suçu olan herkesin ‘olası kastla’ yargılanıp, hak ettiği cezaları almasını istiyoruz” dedi.

Hatay’daki Rönesans Rezidans, “Cennetten bir köşe” sloganıyla satılmıştı. Faciada, Hatayspor’un futbolcusu Christian Atsu, Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut, milli hentbolcu Cemal Kütahya ve 269 kişi hayatını kaybetmiş, 13 kişi yaralanmıştı. Enkaz altında kalan Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Devrim Öztürk ve bazı yurttaşların izine rastlanamamıştı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamede müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun ve diğer sanıklar hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep etmişti. Firari Hüseyin Yalçın Coşkun ise kırmızı bültenle aranıyor.

Daha önce tutuklanan Mehmet Yaşar Coşkun, yurt dışına kaçarken yakalanmıştı. İstanbul Havalimanı’nda ele geçirilen Coşkun’un, THY’nin 10 Şubat 2023 tarihli Karadağ uçağına binerken ciddi miktarda nakit para ile yakalandığı bildirilmişti. ( Volkan İcil )