Saadet Görüşü

Tüketiciye, paralı poşetteki reklam bedeli ödenmeli. Hatay Saadet, Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuruyor. Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı, paralı poşet uygulaması ile tüketicinin ödediği ücret yanı sıra poşet üzerindeki reklam bedelini de alması gerektiğini savundu ve haksız rekabeti ortadan kaldırma adına Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne başvuru yapacağını duyurdu. Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı sosyal medya hesabından […]

Tüketiciye, paralı poşetteki reklam bedeli ödenmeli. Hatay Saadet, Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuruyor.

Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı, paralı poşet uygulaması ile tüketicinin ödediği ücret yanı sıra poşet üzerindeki reklam bedelini de alması gerektiğini savundu ve haksız rekabeti ortadan kaldırma adına Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne başvuru yapacağını duyurdu.
Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Poşetler madem ücretli oldu, o halde bir müşteri, alışveriş yaptığı o mağazanın poşetini taşıyarak yaptığı reklamın bedelini de talep etme hakkına sahip olmalıdır” denildi.
Saadet Partisi’nden yapılan açıklama şöyle:
“Ücret karşılığında alınan poşetin tüketici tarafından reklamsız olması talebi değerlendirilmesi gerekir. Tüketici, ücretini ödediği poşeti ya reklamsız almalı ya da reklamlı aldığı poşetin reklam bedelini almalıdır. Verilen poşetlerin üzerinde marketin ismi ve amblemi var. Oysa para ile satın alındığı için poşetler markasız olmalı. Marka varsa, reklam sayılıp ücreti market tarafından karşılanmalıdır. Bu şekilde haksız rekabeti ortadan kaldırma adına, Saadet Partisi olarak Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne başvuru yapacağız.
Tüketici Yasası’nda karşılığı olmadığı için, konu, market çalışanları için zor bir denkleme dönüşmüş durumda. Poşeti iade eden, 4 tane getirip karşılığında ekmek alayım diyen, kendi parti, firma gibi reklamını yapma hedefiyle poşet getirip resmini çekip sosyal medyada paylaşan, market önünde 10 kuruşa poşet satan gibi trajikomik örnekler gösteriyor ki, bu durum, son zamanlardaki ekonomik sıkıntının yansıması niteliğindedir.
Ayrıca bu konu, Sayıştay raporlarında açıkça görülen yolsuzluklarla mukayese edildiğinde çok önemsiz gibi görülse de, aynı ölçüde değerlendirilebilecek düzeyde büyük rakamlar dönmektedir. Süreç, vatandaşın sırtından yine bir gelir kapısına çevrilerek, 15 kuruş bakanlığa ve 10 kuruş mağazaya gelir sağlanmaktadır. 10 kuruşu maliyet ve 15 kuruşu vergi olan bu rakam, bazı büyük alışveriş merkezlerinde yüksek ücrete satıldığı da görülmektedir. Böylece küresel kapitalist mantalite, buradan vatandaş aleyhine haksız bir kazanç elde etmektedir.” -Cemil Yıldız-

Exit mobile version