Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sabancı girişimcilere yeni kapılar açıyor

Geçtiğimiz yıl Hatay’ı vuran

Geçtiğimiz yıl Hatay’ı vuran depremlerin ardından bölgesel kalkınmayı desteklemek amacıyla hayata geçirilen Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi, genç girişimcilere destek olmaya devam ediyor. 25 Ekim’de faaliyetlerine başlayan merkez, Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında Habitat Derneği ve Sabancı Topluluğu şirketleri Brisa, Kordsa, Temsa ve Teknosa’nın iş birliğiyle kuruldu.

Merkezin düzenlediği eğitimlerle kısa sürede 1.250 kişiye ulaşıldı. Bu çerçevede, genç girişimcilerin Türkiye ve dünya girişimcilik ekosistemine entegre edilmesini amaçlayan Demo Günü etkinliği düzenlendi. Facebook İstasyon’da gerçekleştirilen etkinlikte, deprem sonrası bölgesel kalkınmayı teşvik eden yeni iş fikirleri yarıştı.

Etkinliğe 5 takım katıldı ve uygunluk, ticari odak, sosyal fayda, iş modeli ve bölgeye katkı potansiyeli gibi kriterler çerçevesinde yapılan değerlendirme sonucunda en başarılı üç fikir seçildi. “Hatay’ı Yaşat” birinci, “Makarnapp” ikinci ve “Koza” üçüncü olarak belirlendi. Bu üç takıma toplamda 120 bin TL hibe desteği verilerek, girişimcilik ruhunu desteklemenin yanı sıra bölgesel kalkınmaya da katkı sağlandı.

Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi, bölgede yeni iş fırsatları yaratılması, göçün engellenmesi ve gençlerin ile kadınların ekonomik ve sosyal hayata kazandırılması hedefiyle önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Projenin başarılı bir şekilde devam etmesi, Hatay’ın geleceği için umut vadeden bir adım olarak değerlendiriliyor. – Adil Yeşildağ-