Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Saddam’la yaptığı röportajı

Dünyada yankı uyandırdı Hürriyet

Dünyada yankı uyandırdı

Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Yalçın Bayer, meslek hayatında birçok ilke imza atmış, tüm genç meslektaşlarına örnek olan Antakyalı Gazeteci-Yazar Lütfü Akdoğan’ı köşesine taşıdı.

Cenazesi dün İstanbul Zincirlikuyu’dan kaldırılan, Antakyalı Gazeteci-Yazar Lütfü Akdoğan, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Yalçın Bayer tarafından da unutulmadı. Haberleri ve Gazeteci kişiliğiyle örnek bir isim olduğuna işaret ettiği Lütfü Akdoğan için kısa bir değerlendirme yazısı paylaşan Bayer, şunları dile getirdi:
“Gazeteci-Yazar Lütfü Akdoğan abimizi kaybettik. Yeni Sabah, Tercüman, Akşam ve Yeni İstanbul Gazetelerinde çalıştı. Kasım Gülek’le Tanin Gazetesi’ni çıkardı. Tercüman’ın uzun yıllar Beyrut muhabirliğini sürdürdü. İsrail-Arap savaşlarında savaş muhabirliği yaptı. Arap dünyası için önemli bir gazeteciydi. Paris’te ve Cenevre’de yaşadı. 1965-69 döneminde AP’den Konya milletvekilliği yaptı.Hataylı olan Lütfü Abi’mizin Saddam’la yaptığı röportajı, Hürriyet’te yayınlandı ve dünyada yankı uyandırdı. Kitaplarından bazıları şu isimleri taşıyordu: ‘Efsane Cengo’, ‘Geleceğin Yüzyılı’, ‘Türkiye Nereye’… En önemlisi de ‘Krallar ve Başkanlarla 50 Yıl’.
Tüm genç meslektaşlarına örnek teşkil eden Lütfü Akdoğan, 91 yaşındaydı.” Tamer Yazar