Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alacak

Sağlık Bakanlığı, taşra teşkilatı

Sağlık Bakanlığı, taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 45/A maddesi kapsamında 27 bin sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Resmî Gazete’de yer alan ilana göre, alımlar Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile gerçekleştirilecek.
İlanda, adayların tercihlerini 21 Şubat 2024 ile 28 Şubat 2024 tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifreleriyle yapabileceği belirtildi. Ayrıca, tercih listelerinin ÖSYM’ye ya da Sağlık Bakanlığı’na posta yoluyla gönderilmesi veya elden verilmesinin geçerli olmayacağı vurgulandı.
27 bin sözleşmeli personel alımı kapsamında, 15 bin hemşire, 2 bin ebe, 1540 sağlık teknikeri (ilk ve acil yardım) ve 1200 sağlık teknikeri (röntgen) olmak üzere çeşitli pozisyonlarda personel alınacak. Başvuruların ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde yapılabileceği belirtildi.
Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı ilanla ilgili detaylı bilgilere, KPSS-2024/5 tercih kılavuzunun ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden erişilebileceği ifade edildi. – Meriç Demiray-