Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık Bakanlığı Gazze’de Sahra hastaneleri kuracak 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Gazze’de ekiplerin sahra hastaneleri kurulumu çalışmalarını tamamladığını açıkladı. Tamamlanan çalışmalara göre sahra hastanelerinin nereye kurulacağı kararlaştırılacak.

Türkiye İsrail’in Gazze’de gerçekleştiği saldırılardan sonra sağlık anlamında doğan ihtiyaçları karşılamak için ekipman desteği ve sahra hastaneleri kurulumu için yardımda bulunuyor. Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar kapsamında İlk etapta temel sağlık malzeme ekipmanları Gazze’ye gönderilmişti. Gönderilen sağlık ekipmanlılarının ardından Bakanlık bölgede sahra hastaneleri kurmak için adım attı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kurulacak sahlara hastanelerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bakan Koca açıklamasında; Gazze’de olan ekiplerimiz, üç bölgeden ikisindeki çalışmalarını bu sabah itibarıyla tamamlamış durumda, bu çalışmaların sonuçlarına göre, Sahra Hastanelerimizin hangi noktalarda kurulacağı ile verilecek sağlık hizmetlerinin altyapısını kararlaştıracağız. Öte yandan, yarın Gazze sınır kapısından başta çocuklar olmak üzere bir grup hastanın daha Türkiye’ye gelebilmesi için gerekli çalışmalara devam ediyoruz “dedi. – Meriç Demiray-