Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, verdiği önergede, Hatay’da sağlık temelindeki sorunların yeniden baş gösterdiğini kaydederek, “Muayeneler, MR, Ultrason çekimleri için 3 ay, 4 ay, 6 ay sonrasına gün veriliyor” dedi.
CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergesinde, ilimizde sağlık başlığındaki sorunların yeniden karmaşık hale geldiğini, muayeneler için bazı birimlerde 3 ay sonrasına, MR çekimi için 4 ay, ultrason çekimleri için de 6 ay sonrası gibi uzun sürelerle randevu verildiğine tanık olunduğunu bildirdi. Tokdemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergesinde şunları dile getirdi: “Kovid-19 salgını hızı düşse de sağlıkta sorunlar gittikçe büyüyor. Muayene randevusu için 3 ay, MR için 6 ay, Ultrason için 4 ay sonrasına gün veriliyor. Hastalar, randevu alamıyor. Kamuda kalan hekimlerse artan iş yüküyle, günde 100 hastadan fazla muayene yapıyor. Hastanelerde randevu almadıklarını, bilinçli bir şekilde özel hastanelere yönlendirildiklerini, buralara gidildiğinde de yüksek faturalarla karşılaştıklarını belirten vatandaşların sayısı da hızla artmaktadır.Bu bağlamda;
1-Hatay il genelinde devlet hastanesi sayısı kaçtır? Bu hastanelerde kaç poliklinik bulunmaktadır?
2-Hatay il genelinde bulunan devlet hastanelerinde branş bazında belirtilmesi suretiyle kaç uzman doktor, kaç pratisyen doktor görev yapmaktadır?
3-Hatay ili ve ilçelerinde, devlet hastanelerinde doktor eksikliğinden dolayı hizmet verilmeyen poliklinik bulunmakta mıdır? Şayet bulunmakta ise ilçe bazında ayrı ayrı belirtilmek suretiyle, hangi branşlarda doktor eksikliği bulunmaktadır?
4-Hatay ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın hastanelerden randevu almakta zorluk çektikleri iddiaları doğru mudur?
5-Hatay ili ve ilçelerindeki vatandaşlarımızın muayene ve tedavi olmak için haftalarca bekletilmesinin engellenebilmesi adına Bakanlığınızca bir çalışma var mıdır?”
-Cemil Yıldız-