Şahin, kanun teklifi verdi

Taşeron İşçiler Kadrolu Yapılmalı       Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, taşeron işçilerin kadrolu yapılması için kanun teklifi verdi. CHP’li Şahin tarafından, taşeron işçilerin kadrolu yapılması için Meclis’e sunulan kanun teklifinde, en az altı ay taşeron işçisi olarak çalıştığı halde sürekli işçi kadrolarına alınmayan yüzde 70 mağdurları ile KİT’ler, özel bütçeli kamu kuruluşları […]

Taşeron İşçiler Kadrolu Yapılmalı

      Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, taşeron işçilerin kadrolu yapılması için kanun teklifi verdi. CHP’li Şahin tarafından, taşeron işçilerin kadrolu yapılması için Meclis’e sunulan kanun teklifinde, en az altı ay taşeron işçisi olarak çalıştığı halde sürekli işçi kadrolarına alınmayan yüzde 70 mağdurları ile KİT’ler, özel bütçeli kamu kuruluşları ve kanunla kurulmuş birlik ve kooperatiflerce çalıştırılan taşeron işçilerin sürekli işçi kadrolarına alınması amaçlanıyor.

      Kamuda taşeron işçi olarak çalışanlara sürekli kadro verilmesini öngören kanun teklifi hazırlayan ve konuyu bir kez daha Meclis gündemine getiren Suzan Şahin, “AKP’nin yıllardır taşeron işçi sorununu çözememiş olması ayıptır. Yandaş müteahhitlere akıtılan kamu kaynakları vatandaş için, işçi için, taşeronlar için kullanılmalıydı. Teklifimiz, Meclis’te AKP ve MHP oyları ile reddedilmezse, sayıları 350 bini bulan taşeron işçilerine sürekli kadro verilecek. Tüm Partilerin, ellerini vicdanlarına koyarak teklifimize kabul oyu vermelerini ümit ediyorum” dedi.

      Teklifin gerekçesinde, “24 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamuda çalışan taşeron işçilere sürekli kadro verilmesi yönünde düzenleme yapılmış, ancak tüm şartları taşıdıkları halde ihalelerin yaklaşık maliyeti içinde personel gideri yüzde 70’in altında olduğu gerekçesiyle birçok bakanlık ve kurumda çalışan taşeron işçilere kadro verilmemiştir. Düzenleme ile KİT’l34, özel bütçeli kuruluşlar, sosyal tesisler, yapım ihaleleri, hastane bilgi yönetim sistemi ihaleleri, araçlı şoför çalıştırma ve malzemeli yemekhane ihalelerinde çalışan işçileri kapsam dışı bırakmış, taşeron olarak çalışan tüm işçilerin çare olamamıştır. Yapılan bu ayrımcılık Anayasa’ya ve hukukun temel ilkelerine aykırı olarak adaletsizlik ve haksızlık yaratmıştır. Bu Kanun Teklifi ile sürekli işçi kadrolarına alınmayan yüzde 70 mağdurları ile KİT’ler, özel bütçeli kamu kuruluşları ve kanunla kurulmuş birlik ve kooperatiflerce çalıştırılan taşeron işçilerin sürekli işçi kadrolarında istihdamı amaçlanmıştır” denildi.

      -Haber/Mehmet ÖZGÜN-

Exit mobile version