Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şahutoğlu’nun” duygusal” ve “anlamlı” okulu tanıtıldı

Genel Cerrahi Uzmanı Op.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, 6 Şubat 2023 depreminde kaybettiği ailesinin anısını yaşatacak olan Zeynep-Deniz-Cavide Şahutoğlu Ortaokulu’nu basın mensuplarına tanıttı. 30 Ocak’ta temeli atılan ve yeni eğitim-öğretim sezonunda faaliyete geçmesi planlanan okul, 12 derslik kapasitesiyle 550 öğrenciye hizmet verecek.
Basın toplantısında, ATSİAD Başkanı Mithat Ceritbinmez, oda başkanları ve iş insanları da yer aldı. Şahutoğlu, okulun içeriğinde laboratuvar, rehberlik odası, Atatürk Köşesi ve geniş bir kütüphane gibi çeşitli olanakların bulunduğunu açıkladı. Ayrıca, Zeynep, Deniz ve Cavide Şahutoğlu’nun anılarına özel bir köşe ayrılacak.
Şahutoğlu, duygusal bir konuşma yaparak, “6 Şubat’ta kaybettiğimiz eşim Cavide ve çocuklarım Zeynep ve Deniz’in cennette huzur içinde olduklarına inanıyorum. Onlarsız hayat, karanlık bir cehennem gibi. Bu okul, bu karanlıkta bir ışık olacak” dedi.


Yılmaz Şahutoğlu, okulun inşasında karşılaşılan zorluklara rağmen her detayın titizlikle planlandığını belirterek, “Okulun eşi ve çocuklarının ruhlarına hitap edecek şekilde düzenlenmesini amaçladık. Yıkılmış bir şehirde bina yapmak zordu, ama tüm zorluklara rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’na devretme sürecine getirdik. Eğitim sezonunun başlamasını dört gözle bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Eşinin idealist bir öğretmen olduğunu vurgulayan Şahutoğlu, “Atatürkçü düşünceye ve idealizme sahip bir aile olarak, bu okulun yeni nesillerin yetişmesinde katkıda bulunmasını umuyoruz. Eğitim, ülkemizin kalkınmasının ve çağdaşlaşmasının temel yoludur” diyerek, okulun yapımında destek olan herkese teşekkür etti. – Volkan İcil-