Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şahutoğlu’nun Eşi ve Çocukları İçin Yaptırdığı Okul Açıldı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, Kahramanmaraş

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında vefat eden eşi ve iki çocuğunun anısını yaşatmak isteyen Doktor Yılmaz Şahutoğlu’nun yaptırdığı 570 öğrenci kapasiteli Zeynep, Deniz, Cavide Şahutoğlu Ortaokulu’nun açılışı yapıldı.
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde, İskenderun ilçesi Piri Reis Mahallesi’ndeki Eda Apartmanı tamamen yıkılmıştı. Enkaz altında kalan 120 kişinin arasında Doktor Şahutoğlu’nun 11 yaşındaki ikiz çocukları Zeynep ve Deniz ile 44 yaşındaki eşi Cavide Şahutoğlu da bulunuyordu. Deprem sonrası büyük bir acı yaşayan Dr. Şahutoğlu, aile üyelerinin anısını yaşatmak amacıyla yeni bir ortaokul yaptırmaya karar verdi ve Hatay Valiliği’ne başvurdu. Başvurunun ardından okulun temeli Ocak ayında atıldı ve yaklaşık 7 aylık bir çalışmanın ardından inşaat tamamlandı.


Yeni eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başlayan Zeynep, Deniz, Cavide Şahutoğlu Ortaokulu’nun açılışına Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “6 Şubat afeti, tarihteki en büyük depremlerden biri olarak kayıtlara geçti. Bu felaketin yarattığı derin izler, hayatımızın her alanında kendini hissettirdi. Başta Zeynep, Deniz ve Cavide Şahutoğlu olmak üzere tüm kayıplarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yeni eğitim döneminin Hatay’ımıza ve tüm ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum,” dedi.


Dr. Yılmaz Şahutoğlu ise, “Zeynep’imin, Deniz’imin ve Cavidem’in anısına bu güzel okulun açılışında sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. 6 Şubat, bizim için sadece bir doğal afet değil, büyük bir kıyametti. Hayatımızın her anını paylaştığımız sevdiklerimizi kaybettik. Bu acıya bir nebze olsun merhem olmak için Zeynep, Deniz ve Cavide Şahutoğlu Ortaokulu’nu inşa ettik. Bu süreçte katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı. – Yusuf Cemil Karaçay-