Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samandağ 1 yıldır bu hizmeti bekliyor

Defne-Samandağ yolu 10.km’si Tavla Rampasındaki yol çökmesi 1 yıldır onarılmadı. Hergün binlerce araç tek şeritten geçmek zorunda kalırken kaza riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Defne-Samandağ yolu 10.km’si Tavla

Antakya, Defne ile Samandağ yolunun 10. Km’sinde 6 Şubat depreminde yaşanan yol çatlağı henüz onarılmadı.
Aradan 11 ay 15 gün geçmesine rağmen, Tavla rampası olarak bilinen Hancağız bölgesindeki yol çökmesi nedeniyle trafik tek şeritten veriliyor. Günün bazı saatlerinde trafiğin tamamen tıkandığı yolda tek şeritten geçiş sürücüleri zorluyor. Hem zaman kaybı hem de sinirleri geren bir olay olması artık sürücüleri de araçlardaki yolcuları da çileden çıkardı. Sabah ve akşam mesai saatlerinin başlangıcı ile bitiminde oluşan trafik yoğunluğu ile bu yolu kullanmak sabrı sınıyor.
Antakya-Defne-Samandağ arası günde yaklaşık 20.000 aracın seyir yaptığı tahmin edilen bu yolda araçlar “Dur-Kalk” şeklinde harekete zorlanıyor.
Oysa, Samandağ’a Valisinden, milletvekillerine, parti il-ilçe başkanlarından, belediye başkanlarına, kurum müdürlerine diğer yöneticilerden diğer kamu çalışanları ve sivil halka olmak üzere hergün binlerce kişi bu yolu kullanmak zorunda çünkü Antakya ile Defne’nin Samandağ’a başka güzergahı yok.
Karayolları sorumluluğundaki bu yolu onarmamak hem bölge halkını, yolu kullananları cezalandırmak hem de milli servet kaybı demektir.
Yol zamanında yapılsaydı belki de bugüne kadarki amortisman, akaryakıt zararı onarım parasının bile altında kalacak, hem ülkemiz hem halkımızın cebinden boşuna para çıkmayacaktı. Bölge halkı, yolu kullanan sürücüler, karayollarının inadı bırakarak acilen Defne-Samandağ Tavla-Hancağız rampasındaki onarımı yapmasını bekliyor. -Adil Yeşildağ-