Samandağ’da 3 kurumun ortak işbirliği ile:

Reçel-Defne Evi Projesi 35 Kursiyer Sertifika Aldı Samandağ Kaymakamlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Belediye Başkanlığı ve Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) işbirliği ile SODES destekli “Reçel ve Defne Evi Projesi” kapsamında, kadın çiftçilere yönelik olarak; Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu, Aşçı Çıraklığı ile Mis Sabun Kursları açıldı. Açılan kursları başarı ile tamamlayan 35 kadın […]

Reçel-Defne Evi Projesi

35 Kursiyer Sertifika Aldı

Samandağ Kaymakamlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Belediye Başkanlığı ve Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) işbirliği ile SODES destekli “Reçel ve Defne Evi Projesi” kapsamında, kadın çiftçilere yönelik olarak; Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu, Aşçı Çıraklığı ile Mis Sabun Kursları açıldı. Açılan kursları başarı ile tamamlayan 35 kadın çiftçiye sertifikaları geçtiğimiz günlerde yapılan tören ile verildi.

Törene; Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Andiç, İlçe Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Halk Eğitim Müdürü, proje sorumluları, kursiyerler ve diğer davetliler katıldı. Törende konuşan Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik; “2016 yılı içerisinde, Samandağ Kaymakamlığı olarak, 4 projenin ya ortağı ya yürütücüsü olduk. Reçel ve Defne Evi Projesi kapsamında 35 kadın arkadaşımıza 3 tane farklı kurs verildi. Buradaki amacımız, toplumun yoksul kesimlerinden olan kadınlarımızı üretimin içerisine çekmek ve ekonomik olarak ailelerine katkı sağlamak. Bu anlamda bu projeye katkı sunan kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ediyoruz” dedi.

İl Müdürü Mehmet Andiç de konuşmasında şunları söyledi:

“Ülkelerin sosyo-ekonomik ve kültürel yapılarına göre kadına yüklenen roller ve kadından beklentilerde her zaman önemlidir. Sağlıklı, eğitimli, kültürlü bir toplum hem kalkınmanın hem de verimliliğin kaynağı olmaktadır. Türkiye’de çalışma yaşamında özellikle ele alınması gereken grupların başında da tarımda çalışan kadınlar gelmektedir. Bu projede önemli olan ürünlerin gıda hijyeni ve usulüne uygun olmasıdır. Bizler kursiyerlere bu eğitimleri verdik ve değişik gruplara da vermeye devam edeceğiz. Bu projede desteklerinden dolayı Samandağ Kaymakamlığına, Samandağ Belediyesine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu projede eğitim gören kadınlarımızın ileride işyeri açmaları durumunda teknik olarak desteklerimizi sürdüreceğiz.”

Hayata geçirilen projeye dair konuşan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ise bu tür projelerin önemine dikkat çekti, kadınlar başta olmak üzere, toplumun kırsal kesimindeki insanların bu şekilde istihdama ve üretime yöneltildiğini belirtti.

-Gökay Gökdemir-

Exit mobile version