Samandağ-Kurtderesi’nde çevik kuvvet önlem aldı, iş makineleri ekili araziye girdi, kepçeler çalıştı, ağaçlar yerinden söküldü.
Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Kurtderesi Mahallesi’nde sabahın erken saatlerinde çevik kuvvet ekipleri eşliğinde iş makineleri ekili arazilere girdi. Kepçeler, ağaçları kökünden söktü. Bölge halkı, mahkeme süreci tamamlanmadan başlatılan bu çalışmalara tepki gösterdi. Vatandaşlar arazilerine giderek iş makinelerinin ilerlemesini engellemeye çalışsa da başarılı olamadı.
“Halkın iradesine ağır bir darbe”
Yaşanan gelişmeye tepki gösteren SYKP Hatay İl Yöneticisi Hülya Kavuk, yapılan müdahaleyi sert sözlerle eleştirdi. Kavuk, şunları söyledi:
“Henüz mahkeme süreci bitmeden, resmi tebligat yapılmadan; kepçeler ve çevik kuvvet eşliğinde tapulu arazilere girilmek istenmiştir. Halkın iradesini yok sayan, gece yarısı kararlarıyla, polis zoruyla yapılan her girişim kabul edilemez! Bu uygulamalar ne yaraları sarar ne de adalet getirir; aksine güveni yıkar, öfkeyi büyütür.”
“Mahkeme bitmeden çalışma başlatılamaz”
Kavuk, SYKP Hatay İl Örgütü olarak şu vurguyu yaptı:
- Mahkeme bitmeden, çalışma başlatılamaz!
- Resmi tebligat olmadan, halkın arazisine girilemez!
- Polis zoruyla yapılan inşaat, dayanışma değil talandır!
“Depremzedeler sahipsiz değildir”
Açıklamasında, deprem sonrası en büyük acıyı yaşamış halkın iradesinin hiçe sayılamayacağını belirten Kavuk, sözlerini şöyle tamamladı:
“Kurtderesi halkının yanındayız, onların mücadelesini dayanışmamızla büyütüyoruz. Yetkilileri halkın sesini duymaya, bu hukuksuz ve dayatmacı uygulamalardan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz. Unutulmasın: Depremzedeler sahipsiz değildir! Halkın iradesi gasp edilemez!

