Öğrenciler, TÜBİTAK 2204-B Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında bölge finaline katılmaya hak kazanarak projelerini Gaziantep’te sergiliyor.
Bölge finallerinin Gaziantep’te düzenlenen sergi ayağında projelerini başarıyla sunan Samandağlı öğrenciler, hem okullarını hem de Hatay’ı temsil etmenin gururunu yaşadı. Bilimsel çalışmalarıyla dikkat çeken öğrenciler, jüri karşısında projelerini anlatarak büyük beğeni topladı.
Avcılar Ortaokulu’nun bölge finallerinde yer alan başarılı öğrencileri ise İlknur Uzun, Ahmet Yolcu, Cem Güvercin ve Nisa Pekmez oldu.
Elde edilen bu başarı, Hatay’da eğitim alanında yürütülen çalışmaların ve öğrencilerin bilimsel projelere olan ilgisinin arttığını bir kez daha gözler önüne serdi. Samandağlı öğrencilerin bu önemli başarısı, bölgede büyük sevinç ve gurur yarattı.
