Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samsung çalışanları greve çıktı

Güney Kore’nin önde gelen

Güney Kore’nin önde gelen teknoloji şirketi Samsung’da çalışan 6 bin 500’den fazla işçi, daha adil maaş koşulları talebiyle bugünden itibaren üç günlük greve başladı. Ulusal Samsung Elektronik Sendikası’nın (NSEU) üyeleri, yıllık izin günlerinin artırılması ve maaş artışları konusunda şirket yönetimiyle uzlaşamadıklarını belirtiyor.

Şirket yönetimi ile sendika arasındaki görüşmeler, ocak ayından bu yana devam ediyor ancak taraflar arasında anlaşma sağlanamadı. Samsung’un önerdiği yüzde 5,1’lik maaş artışı sendika tarafından reddedilmişti. Sendika yetkilileri, taleplerinin karşılanmaması durumunda yeni grevlerin olabileceğini vurguladı.

Grev, Samsung’un Güney Kore’deki iş gücünün dörtte birine denk gelen yaklaşık 6 bin 540 işçinin katılımıyla gerçekleşti. Ancak uzmanlar, otomatik üretim süreçleri ve greve katılımın düşük olmasının, şirketin üretimine büyük bir etki yapmayacağını düşünüyor.

Sendika liderleri, şirketin kârlılığı göz önüne alındığında işçi prim hesaplamalarının adil olmadığını savunuyor. Samsung ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre kârının 15 kat arttığını açıklamıştı.

Grevin ilk gününde şirketten herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Sendika lideri Son Woo-mok, katılımın düşük olmasına rağmen sendikanın genç olduğunu ve üyelerin eğitim sürecinde olduğunu belirtti.

Grev, işçilerin Samsung’un Seul’deki merkezinde toplanmasıyla başladı ve taleplerin karşılanması için görüşmelerin devam edeceği belirtildi. – Volkan İcil-