Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanat, Uzağı Yakınlaştırıyor

Birçok Üniversite’den hocalar, öğrenciler

Birçok Üniversite’den hocalar, öğrenciler resim sergisinde buluşarak bir İLK’i oluşturdu.

Antakya’da, geçtiğimiz hafta içinde, birçok üniversitede görevli akademisyenler ile öğrencilerin bir araya geldiği bir resim sergisine tanık olundu. ‘Buluşma’ adlı karma resim sergisi, üniversite öğrencileri ve hocaları aynı sergide buluşturdu.
Antakya’da bir AVM’de oluşturulan resim sergisine katkı veren, eser veren, destekleyen üniversiteler, öğretim üyeleri ile öğrencileri şunlar:
-Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Ali Duman
-Marmara Üniversitesi, Fırat Duman
-Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Nergis Doğru,
-Çukurova Üniversitesi, Faruk Çelik, Özge Saldıray
-Mustafa Kemal Üniversitesi; Muhammed Akdemir, Birkan Başçeken, Hatice Atamış, Yunus Emre Tekin.
-Katılanlar-
2., 3., 4. Sınıflar ile yüksek lisans öğrencileri yanı sıra Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü hocalarından Öğretim Görevlisi Ünal Kuş, Dr. Öğretim Üyesi Abdurrahman Eren, MKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Doç. Doktor Özlem Özcan, Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi’nden Makbule Atlan, Mithat Tutal, Ayfer Azap Yolcu, Ahmet Yılmaz. Şehit Sakıp Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Selmani Baki Kocaispir, Fırat Üniversitesi Resim İş Öğretmenliği mezunu Serbest Sanatçı (Ressam) Ali İrgin aynı sergide buluştu.
-Bir İlk-
Öğretim Görevlisi Ünal Kuş, etkinlikle ilgili düşüncelerini şöyle özetledi:
“Öğrenciler ve Hocalar Buluşması, ne ilginç bir olgudur. İnsanın, evrimde kritik bir rol oynadığı kesin. Neticede hayvanlar buluşamaz asla. Olsa olsa karşılaşırlar. Bütün buluşmalar gerilimlidir, streslidir. Çünkü buluşmak için belli bir zaman ve belli bir mekan belirlenir. Karşılaşmanın tesadüfü ve doğallığı, yerini, buluşmanın hazırlık telaşına bırakır. Buluşmanın ilki ise tatlı bir telaş içinde hazırlığa, anlamsız tebessümlere yelken açar. Uzun zaman bekleniyorsa eğer, gece uykularınızı kaçırır ve kaçmak mümkün değilse, mehter marşıyla gelmesi, ama hiç bitmemesi dilenir. Görüşmekten daha samimi bir çağrışma sahip bir kelimedir, buluşmak. Ama görüşmek, daha uzun vadeli ve derin bir dostluğun ipucunu veren mistik bir fiil gibidir sanki. Bu gizemden olsa gerek, her zaman bu kişisel ayrıma tabi olunamaz ve iki kelimeden biri kullanıldıktan sonra, ‘Keşke buluşmak deseydim görüşmek yerine’ diye hayıflanır.
Soyut anlamda buluşmak, birden çok insanın aynı şeyi düşünmesi ve aynı şekilde hissetmesi sonucu, yine aynı noktaya gelmesidir. Hatay’da da, aynı düşünen ve hisseden 18 kişi, Primemall Sanat Galerisi’nde bir araya gelerek, ‘buluşma’ temalı karma bir resim sergisini gerçekleştirilmiştir. Bu bir ilktir, en azından Hatay’da. Bir tarafta Türkiye’nin farklı üniversitelerden gelen öğrenciler, diğer tarafta onları yetiştiren öğretmenler… Medeniyetler şehri Hatay’da böyle bir buluşma gerçekleşiyor. Üniversite ve ortaöğretimde Sanat Eğitmeni olarak yıllarca hizmet etmiş sanatçı hocalarla, onların yetiştirdikleri öğrenciler, Antakya Primemall Sanat Galerisi’nde buluşuyorlar. Öğrenciler, bir dönem kendilerini eğiten hocalarıyla, sanatsal hüner ve becerilerini, hem hocalarına hem de Hatay halkına sunacaklar.
Bu türden buluşmalar, zor gerçekleşen buluşmalardır. Ustalar, kendi aralarında sıklıkla buluşurlar, ama öğrenciler bu şansı her zaman bulamazlar. Çünkü sanatsal beceri, tecrübe, cesaret ya da gerekli ortam ve fırsat yakalanamamıştır. Buluşmanın amacı, gençlere bu fırsatı vermek, onları cesaretlendirmek, Hatay sanat dünyasına onları tanıtmanın yanında, onları üretime teşvik etmektir.
Bu sergiye katkıları olan; Mimar Sinan Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, öğrencileri ile Mustafa Kemal Üniversitesi, Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi hocalarına ve Ressam Ali İrgin’e, ayrıca bu güzel projenin gerçekleşmesini sağlayan Resim Öğretmeni (Ressam) Selmani Baki Kocaispir’e çok teşekkür ediyorum.” -Minar Gündüz-