Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanatın İyileştirici Gücü Duvarlarda

Hatay’ın İskenderun ilçesinde meydana

Hatay’ın İskenderun ilçesinde meydana gelen depremin ardından yıkılan binaların bulunduğu bölgelerdeki kötü görüntü, ressam Erdoğan Akın’ın sanatıyla renklendiriliyor. Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem, binlerce binanın hasar görmesine ve yıkılmasına sebep olmuştu. İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, yıkımın ardından ortaya çıkan bu manzarayı bir nebze olsun hafifletmek için duvarlara resimler yapılmasını kararlaştırdı.


Yıkımı gerçekleştirilen bölgelere duvar resimleri yapılması için çalışma başlatan Başkan Dönmez’in girişimiyle, İskenderunlu ressam Erdoğan Akın tarafından çizim ve boyamalar gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan duvar resimleri, bölgedeki kötü görüntüyü güzelleştiriyor. Ayrıca resimlerin çizildiği alanlarda çevre düzenlemesi yapılarak, depremin izleri bir miktar da olsa ortadan kaldırılmış olacak.


İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, yaptığı açıklamada, “Depremin izlerini silebilmek bir anda mümkün değil, ancak derdimiz İskenderun’da depremin acılarını hafifletebilmek, unutturabilmek. Bunun için fiziksel çalışmalarımızın yanı sıra depremin yarattığı manzarayı da güzelleştirmek istedik” dedi.
Yaşadığı ev depremde yıkılan ressam Erdoğan Akın ise şunları dile getirdi: “En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğuna inanıyorum. Bu sebeple, bu memleket için ve özellikle de İskenderun için hizmet veriyorum. Şehrimizi ayağa kaldırmak için elimden geleni yapıyorum.”