Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarayların millete maliyeti 2 milyar dolar

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik 

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik  Öztrak, son 10 yılda Cumhurbaşkanlığının sadece yatırım harcamalarına 1,2 milyar dolar gittiğini, Beştepe’deki Sarayın önceki dönem maliyeti de eklendiğinde faturanın 2 milyar dolara ulaştığını belirtti.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI’NDA MUHARREM AYI VESİLESİYLE ALEVİLERE İFTAR VERECEK. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN VERECEĞİ BU İFTAR, CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI’NDA DÜZENLENEN İLK DAVET OLACAK. (-/ANKARA-İHA)

Bu parayla Avrasya Tüneli gibi bir proje yapılabileceğini, üstüne de 400 milyon dolar para kalacağını; ya da yurdun dört yanında yüzlerce okul ve pansiyon yapılabileceğini; ya da Bilkent Şehir Hastanesi büyüklüğünde bir hastane kurulabileceğini hatırlatan Öztrak, “Bakan Şimşek tasarruf konusunda valilerden önce; Saray ve uçak koleksiyonu yapan, ucu bucağı görünmeyen araç konvoylarıyla dolaşan, ülkede israf kelimesinin vücut bulmuş hali olan kibir abidesine ve şürekasına söz geçirmeli. Yoksa milletimiz bir lafa, bir de icraata bakar. ‘Bize veriyorlar talkını, kendileri yutuyor salkımı’ der” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Son 10 yılın Yatırım Programlarına göre Cumhurbaşkanlığı’nın 2014-2023 döneminde “yatırım” harcamalarının toplamının 1 milyar 228 milyon dolara ulaştığını, 2012-2015 döneminde Beştepe’deki Saray Başbakanlık bünyesindeyken yapılan 764 milyon dolarlık harcama eklendiğinde toplam maliyetin 2 milyar dolara yaklaştığını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığının 2 milyar dolara ulaşan yatırım harcamalarının 1 milyar 652 milyon dolarının İstanbul’daki, Ankara Beştepe’deki saraylar ile Okluk’ta yapılan yazlık ve Ahlat’ta yapılan kışlık saraylara verilen para oluşturduğunu anlatan Öztrak  kalan 339 milyon dolarlık giderin ise inşaat-onarım harcamalarından basılı yayın alımına, bina tefrişatından taşıt alımına kadar değişik kalemlere harcandığını söyledi. (Haber Merkezi)