CHP’li belediye başkanlıklarına gönderilen politika metninde, “Cumhuriyet Halk Partili yerel yönetimler çalışanları için toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı, şiddet ve tacizden arındırılmış, insan onuruna yakışır bir çalışma ortamı sağlamayı taahhüt eder.” ifadelerine yer verilirken Başkan Savaş da “Şiddete karşı güçlü duruşumuzu ve etkin mücadelemizi sürdürecek, her türlü ayrımcılığın karşısında duracak, belediye çalışanlarımız için yüzde 50’lik cinsiyet kotası hedefini sürdüreceğiz.” Dedi.

Birlikte, daha güçlü ve eşit bir gelecek için çalışmaya devam edeceklerinin de altını çizen Başkan Savaş, “güçlü kadın güçlü toplum” ve “eşitlik için adalet” Diyerek bu politikaya destek verdi.

Politika metni içeriğinde hangi maddeler var?

“1- Başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler, Anayasa ve diğer mevzuat hükümlerinin öngördüğü toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik düzenlemeleri esas alır. Her türlü ayrımcılığın karşısında durur. Bu anlayışla, Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlamayı, hayata geçirmeyi ve veri toplamayı kabul eder.

2- Belediye çalışanlarına farkındalık ve bilinçlendirme amaçlı toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri verilir. Bu eğitimler çalışma süresinden sayılır.

3- İş yerinde şiddetin ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması için şiddet mağduru çalışanın gözetilmesi esastır.

4- Kadınlara yönelik cinsel taciz ve cinsel saldırı vakalarında adli makamlara yansıyan durumlar esas kabul edilir ve gerekli her türlü tedbir alınarak konu ivedilikle sonuçlandırılır. Bu süreçte gizlilik esasına göre hareket edilir.

5- Şiddet mağduru çalışanın talep etmesi halinde; hukuki ve/veya psikolojik destek sağlanır.

6- Belediye çalışanlarının istihdamında yüzde 50 cinsiyet kotasını hedefler.

7- 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ve Mücadele Günü etkinliklerine katılan kadın üyelere -işi aksatmamak kaydıyla- idari izin verilir.” – Duygu Ertaş-