Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Savaş mağdurları için

Umut Oldular Hatay, İstanbul

Umut Oldular

Hatay, İstanbul ve Şanlıurfa’da birer ofisi bulunan Yüksek Teknolojili Protez Ortez Merkezi’nde, alanında uzman on beş personel hizmet veriyor.

Yakın coğrafyamızda savaşlar ve çatışmalar sonucunda uzuvları zarar gören ya da hayatına engelli halde devam etmek zorunda olan birçok insan var. Yalnızca Suriye’de yaşanan savaşta 2.8 milyon insan beden bütünlüğünden mahrum kaldı. Peki, onlar için ne yapılıyor? Aslında bu anlamda oldukça anlamlı bir çaba ortaya konuyor. Özellikle de İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından. Yüksek Teknolojili Protez Ortez Merkezi, bu çabanın ortak sonucu. Hatay, İstanbul ve Şanlıurfa’da birer ofisi bulunan merkezde alanında uzman on beş personel hizmet veriyor. Ciddi bir çalışma sonucunda hayata geçen proje ile beraber, fiziksel engelleri nedeniyle hayatının geri kalanında hedeflerine ve hayallerine ulaşamayan insanlara bir ayak ya da kol protezi sağlanmış olacak.
Bundan sonrası için İHH devam etsin ve sürecin işleyişini netleştirsin…
-BAĞIŞLA KATKI-
“Destekleriniz ve bağışlarınız ile bu özgün projeyi geliştirerek daha fazla mağdur insana ulaşabiliriz. Ulaştığımız her hasta, hayata, hayallerine ve hedeflerine adım atacak. Engelli insanların hayallerine adım atabilmeleri, sosyal hayatta var olabilmeleri sizin elinizde. Sizin atacağınız bir adım sayesinde onlar da hedeflerine yürüyebilecekler. Siz de bu projeye destek vererek bir engellinin kol veya ayak protezine ulaşmasını sağlayabilir, onların hayatını değiştirebilirsiniz. Bir hasta için ortalama fiyatı 5.000 TL’yi bulunan ortez protez tedavisinde bir hastanın tüm ihtiyacını karşılayabilir veya istediğiniz miktarla katkıda bulunabilirsiniz.”
-NASIL ÇALIŞIYOR?-
“Hatay, İstanbul ve Şanlıurfa’da birer ofisi bulunan merkezde alanında uzman on beş personel hizmet veriyor. Ekipmanları açısından merkez, son teknolojileri ile ortez-protez işlemi yapan hastanelerin çoğundan daha gelişmiş bir üretim ve uygulama gerçekleştiriyor.
Tedavi, aşamalı olduğundan, ortez-protez süreci her hasta için ayrıntılı olarak dijital ortamda takip ediliyor.
Savaş şartları ya da diğer imkânsızlıklar nedeniyle hastalar her zaman merkeze gelemeyebiliyor. Bu amaçla Şanlıurfa ve Reyhanlı’da kurulan merkezler, kamplarda yaşamak zorunda olan hastaların genel merkezde alabileceği hizmetlerin aynısını bölgede verebiliyor.
Engel tespitinden sonra ilgili organ kısa sürede üretilse de, vücut, protezi hemen kabul etmiyor. Bazı vakalarda ameliyat da gerekebiliyor. Bu gibi durumlarda, merkezin koordineli olarak çalıştığı hastanelerde hastanın ameliyatı gerçekleştirilerek ilgili organ ortez-proteze uygun hale getiriliyor.”  -Tamer Yazar-