Savaş mağdurlarına destek

Danimarka Mülteci Konseyi üyeleri Hatay’da çalışma yapıyor… Kısa adı DRC olan Danimarka Mülteci Konseyi temsilci ve üyeleri iki gündür ilimizde çalışma yapıyor. Antakyalı ve Suriyeli İşadamlarını bir araya getiren Danimarka Mülteci Konseyi etkinliği iki gün sürdü. Amacın, Suriyeli savaş mağduru-vasıflı kişilere iş ortamı sağlamak, ilimizdeki işveren ile kuruluşların ihtiyaçlarının belirlenmesi olduğu kaydedildi. Danimarka Mülteci Konseyi […]

Danimarka Mülteci Konseyi üyeleri Hatay’da çalışma yapıyor…

Kısa adı DRC olan Danimarka Mülteci Konseyi temsilci ve üyeleri iki gündür ilimizde çalışma yapıyor. Antakyalı ve Suriyeli İşadamlarını bir araya getiren Danimarka Mülteci Konseyi etkinliği iki gün sürdü. Amacın, Suriyeli savaş mağduru-vasıflı kişilere iş ortamı sağlamak, ilimizdeki işveren ile kuruluşların ihtiyaçlarının belirlenmesi olduğu kaydedildi.
Danimarka Mülteci Konseyi Temsilcisi Shahzam Jamil, savaş mağdurlarının haklarını savunmak ve haklarını bildirmek için geldiklerini belirterek, DRC olarak acil ihtiyaçların karşılanması noktasında yardımcı olduklarını anlattı. Savaş mağdurlarına hakları için savunuculuk yaptıklarını ve daha aydınlık bir geleceğe sahip olmaları için mevcut olanakları geliştirdiklerini söyleyen, Danimarka Mülteci Konseyi Direktörü Shahzad Jamil, savaştan etkilenmiş bölgelerde yerinden edilmiş kişilerin geçtikleri rotalarda ve mültecilerin yerleştikleri ülkelerde çalışma yaptıklarını anlattı.
Danimarka Mülteci Konseyi Direktörü Shahzad Jamil, yerel topluluklarla da işbirliği içerisinde, sorumluluk sahibi ve sürdürülebilir çözümler için büyük bir titizlikle çalıştıklarının da altını çizdi, topluma entegrasyonun başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi ve mümkün olduğunca mültecilerin evlerine geri dönebilme hayallerinin gerçekleşmesi için çalıştıklarını bildirdi.
-1956’DAN BUGÜNE-
Danimarka Mülteci Konseyi’nin 1956’da Danimarka’da kurulduğunu ve o zamandan bu yana 7000’den fazla çalışan ile 8000’den fazla gönüllü ile uluslararası bir insani yardım kuruluşu haline geldiklerini söyleyen Jamil, vizyonlarının, yerlerinden edilmiş kişilerin onurlu bir yaşam sürmelerini sağlamak olduğunu bildirdi ve şöyle devam etti:
“Gösterdiğimiz çabaların hepsi, insaniyet, saygı, bağımsızlık, yansızlık, katılım, dürüstlük ve şeffaflık kavramlarını içeren değerler üzerinden gerçekleşmektedir. DRC, mültecilerin ve göçmenlerin kapasitelerini geliştirmek ve kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamak amacıyla, Suriyeli mültecileri ve durumdan etkilenen ev sahibi toplumu odak noktası olarak kabul ederek, 2013 yılından bu yana Türkiye’deki projelerini sürdürmektir. DRC, Suriyeli mülteci nüfusunun yoğun olduğu Hatay, Şanlıurfa, Kilis ve Kahramanmaraş illerinde çalışmalarına devam etmektedir. DRC, çalışmalarını yalnızca Türkiye sınırları içerisinde sürdürmektedir ve Suriye’de herhangi bir sınır ötesi faaliyette bulunmamaktadır.”
-AMAÇ ENTEGRASYON-
Perşembe ve Cuma günleri olmak üzere, iki gün süreyle Antakya Savon Otel’de Suriyeli ve Türkiyeli işveren ile temsilcilerini buluşturan Danimarka Mülteci Konseyi’nin Direktörü Shahzad Jamil, savaş ile birlikte Suriye’den gelen savaş mağdurları kadar en çok mülteci alan Türkiye’nin de bundan olumsuz etkilendiğinin bilincinde olduklarını söyledi ve şöyle devam etti:
“DRC, göçten etkilenen topluluklara ve ev sahibi topluma olumlu etki sağlamayı ve kendi kendilerine yetebilmeleri için mültecilerin potansiyellerini geliştirerek, onların sosyoekonomik dezavantajlarını azaltmayı ve dolayısıyla geçim kaynaklarının sürdürülebilirliğini ve kalıcı çözümlere ulaşmayı amaçlamaktadır.
Bu amaç doğrultusunda, DRC, Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü’nün desteği ile Hatay ilinde bulunan işverenler ile bu ilimizde ikamet etme izni bulunan, çalışma iznini başvurabilmek için gerekli kriterlere sahip çeşitli meslek gruplarından Suriyeli misafirlerimizi bir araya getirmeyi amaçlandığı bir Bilgilendirme Toplantısı düzenlenmektedir.
Etkinliğin temel amaçları, Türk ve Suriyeli iş insanlarını bir araya getirmek, işverenler ile çalışma potansiyeline sahip bireyleri bir araya getirerek toplumsal kaynaşmaya olumlu katkı sağlamak, hem iş verenleri hem de Suriyeli misafirleri yabancı işçi çalıştırma kanunları ile ilgili bilgilendirmek, ülkemizde misafir olarak bulunan Suriyeli mültecileri İŞKUR ile ilgili bilgilendirmek, yönlendirmek, ve dolayısıyla Suriyeli misafirlerin toplumsal entegrasyonuna katkı sağlayarak, Suriye krizinden etkilenmiş olan halkların olumsuz savunma mekanizmaları geliştirmelerini engelleyerek toplumsal refaha katkıda bulunmaktadır.” -Cemil Yıldız-

 

Exit mobile version