Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Savaş, Mehmet Akif Ersoy’u andı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olarak kabul edilen İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 87. yıl dönümünde anarak, sosyal medya üzerinden duygusal bir mesaj paylaştı.
Başkan Savaş, yaptığı açıklamada, “Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı’mızı yazan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, vefatının 87. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.
Mehmet Akif Ersoy Kimdir?
Mehmed Ragîf, daha sonra Mehmet Âkif Ersoy (20 Aralık 1873, İstanbul – 27 Aralık 1936, İstanbul), Arnavut asıllı Türk şair, veteriner hekim, öğretmen ve siyasetçi.
Mehmet Âkif Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) ulusal marşı olan İstiklâl Marşı’nın yazarıdır. “İstiklal Şairi” ve “Millî Şair” unvanları ile anılır. İstiklâl Marşı’nın yanı sıra Çanakkale Destanı, Bülbül ve 1911-1933 yılları arasında yayımladığı yedi şiir kitabındaki şiirleri bir araya getiren Safahat, en önemli eserlerindendir. II. Meşrutiyet döneminden itibaren Sırat-ı Müstakim (daha sonraki adıyla Sebilü’r-Reşad) dergisinin başyazarlığını yapmıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında milletvekili olarak 1. TBMM’de yer almıştır. -Adil Yeşildağ-