Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Savaş: “Ocak ayından sonra çalıştay çalışmaları açıklanacak”

Hatay Büyükşehir Belediyesi 6

Hatay Büyükşehir Belediyesi 6 Şubat depremi sonrası yenilikçi planlama, şehrin gelecek vizyonuna katkı ve yeniden kalkınma için birçok alanda çalıştay düzenledi. Hem Ankara’da hem de şehrimizde birden fazla bilim insanının, mimarların, STK’ların ve konusunda uzman kişilerin katılımıyla yapılan çalıştayın şehre olan etkileri merak ediliyor ve konuşuluyordu.

Antakya Gazetesi muhabiri Duygu Ertaş bu merakı giderme kapsamında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr Lütfü Savaş’a “Şehrimizle alakalı yapılan çalıştayların yansımalarını ne zaman göreceğiz?” diye sordu. Soruya cevaben 2024 ocak ayından itibaren çalıştayın sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacağını açıklayan Başkan Savaş çalışmaların %80’nin bittiğini söyleyerek çalışmanın bütünü bitmeden konuşmak istemediğini aktardı.

Depremden sonra hemen herkesimden insanla şehri çalışmaya başladıklarını ifade eden Savaş, “Biz hem üniversitelerle hem şehrimize gelen bilim insanlarıyla hem şehrimizde faaliyet gösteren STK’larla uzman deprem bilimcileriyle birlikte çalışıyoruz. Sadece bina yapmakla bir şehir inşa etmiş olmuyorsunuz şehir bir vücut gibidir birçok organı vardır, hisleri vardır. Düşünceleri vardır. Bu yüzden biz bu konuya bütüncül bakıyoruz yani sadece bina yapmak olarak bakmıyoruz diyerek sürecin işleyişini anlattı.

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi’nde sadece 15 ana başlık altında 126 akademisyenin Hatay’ı çalıştığını aktaran Başkan Savaş; “Kuracağınız şehrin tarihi ve kültürel medeniyete uygun olması lazım artı yapılarında bu vizyona uygun olması lazım. Çünkü şehrin her şeyini kaybetmişsin ama yeniden inşaa etme aşamasında ki artısı ise geleceğe yönelik bir bakış açısıyla ulaşımından yeşil alanına, altyapısından sanayisine kadar her basamağı vizyonel bir şekilde geleceğin perspektifine uygun yapmalısınız. İşte bu nedenle acele etmiyoruz ama ocak ayından sonra yapılan çalışmaların sonucu, kamuoyu ile paylaşılacak o zaman çalıştayın yansımalarını göreceğiz” şeklinde konuştu. – Duygu Ertaş-