Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Savaş’tan Kırgızistan’a geçmiş olsun mesajı 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kırgızistan’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki deprem sonrasında sosyal medya üzerinden bir mesaj paylaştı. Başkan Savaş, 6 Şubat depreminin ardından yardıma koşan ve Kırgızistan’da yardım faaliyetlerine katılan, arama-kurtarma çalışmalarına destek veren soydaşlarımız için endişeli olduklarını ifade etti.

Savaş, mesajında, “Kırgızistan’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremi üzüntüyle öğrendim. Kırgızistan’dan bize yardım için gelerek elleriyle çadır açan, arama-kurtarma çalışmalarında canla başla çalışan tüm soydaşlarımız için betmuze endişeliyiz.

Kötü haber almamayı umut ediyoruz. Geçmiş olsun Kırgızistan” ifadelerine yer verdi.

Can kaybı belirtilmedi

Çin Deprem Ağları Merkezinin (CENC) büyüklüğünü 7,1 olarak açıkladığı Çin’in Sincan Özerk Bölgesi’ndeki depremde, henüz can kaybı bildirilmedi.

CENC’ten yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Aksu ilinin Üçturfan ilçesine bağlı Vuşi kasabası olan sarsıntı, Aksu il merkezinin yaklaşık 140 kilometre batısında, Kırgızistan ve Kazakistan sınırı yakınındaki dağlık bölgede, yerin 22 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Depremde henüz can kaybı bildirilmezken, yerel saatle 03.00 itibarıyla (TSİ 22.00) merkez üssüne 20 kilometre mesafedeki 20 köyde iki evin ve bazı ahırların yıkıldığı aktarıldı. – Adil Yeşildağ-