Sayacılardan davullu zurnalı iş bırakma eylemi …

Tabakhane Sokak’ta bir araya gelen sayacılar, talepleri yerine getirilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi … Antakya ilçesinde ayakkabı sayacılığı yapan ustalar, hak ettikleri ücreti ve güvenceyi alamadıkları gerekçesiyle davul ve zurna eşliğinde oynayıp eylem yaptı. 3. Tabakhane Sokak’ta bir araya gelen çok sayıda sayacı ustası, hak ettikleri ücreti alamadıkları gerekçesiyle iş yerlerine gitmedi. Ustalar, davul zurna […]

Tabakhane Sokak’ta bir araya gelen sayacılar, talepleri yerine getirilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi …

Antakya ilçesinde ayakkabı sayacılığı yapan ustalar, hak ettikleri ücreti ve güvenceyi alamadıkları gerekçesiyle davul ve zurna eşliğinde oynayıp eylem yaptı.
3. Tabakhane Sokak’ta bir araya gelen çok sayıda sayacı ustası, hak ettikleri ücreti alamadıkları gerekçesiyle iş yerlerine gitmedi. Ustalar, davul zurna eşliğinde halay çekip oynayarak yaşadıkları mağduriyetleri protesto etti. Protesto sırasında bölgede polis ekipleri ve TOMA da hazır bulundu.
Eylem yapan sayacılar adına konuşan Salih Güçlü, talepleri yerine getirilene kadar bu eylemi sürdüreceklerini söyledi. Düşük ücretle hayat şartlarına karşı mücadele etme şansları kalmadığını belirten Güçlü, şöyle devam etti: “Aldığımız fiyatlar çok düşük. Bu, bizim kendi yanımızda çalışan elemanlarımıza da yansıyor. Biz yaptığımız işte hayatımızı idam ettiremiyoruz. Bunun için, geçinebilmek için toplanıp birlikte olup kendi yaptığımız işe zam istiyoruz. Son 10 yıla bakarsak enflasyon şartları hayat şartları yüzde 300’e katlarken, bizim yüzde 10, yüzde 15 gibi bir zammımız var. Bu durumda hayatla mücadele şansımız kalmıyor. Şu anki durumumuzun iyileştirilmesini istiyoruz. Çalışma şartlarımızın ve özellikle parasal anlamda öne çıkmasını istiyoruz. Bu eylem de, isteklerimiz karşılanana kadar devam edecek.”
Güçlü, ayrıca Antakya’da çalışan sayacı ustalarının çoğunun kayıtsız ve sigorta güvenceleri olmadığını sözlerine ekledi. Eylem yapan ayakkabıcı ustası Ali Şener ise, çalıştıkları işte kimyasal maddeler olduğunu ve ellerinin derisinin sıyrıldığını ileri sürdü. Sosyal güvencesi olmadığını öne süren Şener, “Ben sigortalı olsam, herhangi bir hastaneye gidebilirim. Ama ben şu an bir hastaneye gidemiyorum. Bize maliyeden geldikleri zaman ustalar diyorlar ki, kepenkleri kapatın kaçın…” dedi.
Sayacıların eylemine, Antakya Ayakkabıcıları Odası Başkanı Gökhan Oral da katıldı.
-AA-

Exit mobile version