Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçim bitti depremzedelere verilen sözler unutuldu

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi depremzedeler için verdiği sözlerin hiç birinin yerine getirilmediğini belirterek “Seçim bitti verilen sözler yerine getirilmedi. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın sözü havada kaldı” dedi.

6 Şubat depreminde Adıyaman’da yaklaşık 63 bin 626 bağımsız bölümün yıkıldığını anımsatan Tutdere TBMM’de yaptığı açıklamada en önemli sorun olan barınma sorununun devam ettiğini sadece Adıyaman’da 40 dereceyi aşan sıcakda, 5 binden fazla insan hâlâ çadırlarda yaşadığını anımsattı.

Hatay’da olduğu gibi Adıyaman’da da en önemli sorunlardan birinin içme suyu sorunu olduğunu ifade eden Abdurrahman Tutdere “kısmen konteyner kentler kuruldu ancak konteyner kentlerde su yok. Vatandaş temiz suya erişemiyor. İktidar seçim öncesinde çok vaatlerde bulundu, hayatı toz pembe gösterdi, yapacağız edeceğiz dedi. 6 ay geçmiş bugün depremzedeler bir bardak suya muhtaç. TBMM’den bir kez daha çağrı yapıyoruz hükümete: İçme suyu sorununu çözün! 40 dereceyi aşan sıcaklıklarda vatandaş suya erişemezse nasıl yaşayacak? Diye sordu.