Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehir Müzesi, eksiklerini gideriyor…

Tabelayı da Güncellesek mi?

Tabelayı da Güncellesek mi?

Kentin tarihi, ticareti, üretimi, günlük yaşamı ve yemek kültürünün tanıtıldığı Şehir Müzesi, farklı bölümlerden oluşan sergi alanlarına eklenen İngilizce içerikle beraber yabancı misafirlerine de ‘hoş geldin’ diyor.

Antakya Arkeoloji Müzesi olarak uzun yıllar hizmet veren tarihi taş binayı gezen yerli ve yabancı turistler, içeriğe eklenen zengin detaylar ve renkli görseller nedeniyle Şehir Müzesi’nden memnun ayrılıyor. 2020 senesi Ağustos ayında, “1” numaralı biletin Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından imzalanmasıyla beraber açılışı gerçekleşen müze, sergi alanlarındaki ‘İngilizce’ eksiğini ise son yapılan çalışmalarla beraber tamamladı.

-BÖLÜMLER-

27.08.2020 tarihinde hizmete açılan Hatay Şehir Müzesi, içerdiği 5 sergi salonuyla, gelen misafirlerine Hatay coğrafyasının hikayesini anlatıyor.

Sergi Salonu 1’de Hatay’ın tarihçesi, genel anlamda Hatay, dinler, bir aradalık temaları işlenirken, Sergi Salonu 2’de ticaret konusu teması, Sergi Salonu 3’te üretim teması, Sergi Salonu 4’te Hatay gündelik hayat ve giyim kültürü, Hatay evi avlu kültürü, Hatay evi hane kültürü temaları ve Sergi Salonu 5’te ise Hatay’ın Yemek Kültürü teması işleniyor.

Hatay Valiliği içinde bulunan Hatay Devlet Müzesi de Şehir Müzesi içinde özel bir alanda ziyaretçilerini ağırlıyor.

-TABELA!-

Dijital rehberlik noktalarının da eklendiği müzenin ‘girişteki’ İngilizce eksiğine işaret eden bir turizmci, “İçeriyi halletmişiz ve gerçekten de çok iyi olmuş. Bir de bina girişine ‘MÜZE’ demek yerine ‘CITY MUSEUM’ ifadesini eklersek, en azından bir turizm kenti olduğumuzun da farkına varacağız! Zira müze ziyaret saatleri dışında hiçbir şey İngilizce değil!”

Bu konudaki eksiğin giderilmesi için gözler, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde.

Tamer Yazar